Scania ще доставя е-камиони на Girteka за устойчив транспорт

20.12.2022

Scania ще доставя е-камиони на Girteka за устойчив транспорт

Амбициозното партньорство за устойчив транспорт включва доставка на до 600 електрически превозни средства с батерии през следващите четири години, с допълнителен фокус върху хората, включително подобрения за водачите.Scania и една от най-големите европейски транспортни компании - Girteka, обявяват широкообхватно ново партньорство за устойчивост, като част от споделения ангажимент на двете компании за намаляване на емисиите в транспортния сектор.

Амбициозното споразумение има за цел доставката на до 600 батерийни електрически превозни средства от Scania на Girteka през следващите четири години. В същото време компаниите ще си сътрудничат за създаване на инфраструктура за зареждане и за оптимизиране на решенията за зареждане. Целта е да се помогне за намаляването на климатичните емисии на клиентите на Girteka на конкурентна цена.

В допълнение към споразумението за електрически превозни средства, разширяването на устойчивия транспорт ще бъде реализирано чрез модифицирането на превозни средства с новото задвижване Super на Scania, което осигурява осем процента икономия на гориво в сравнение с предишното поколение и което през 2022 г. спечели на Scania наградата за Зелен камион на годината за шести пореден път. Ще има и фокус върху устойчивостта за хората: компаниите се споразумяха да работят заедно за безопасността и мотивацията на водачите, с намерението да ускорят инвестициите на Girteka в своите служители.

„Радваме се да работим с Girteka, които споделят нашата цел да направим транспортната система по-устойчива“, казва Стефано Федел, изпълнителен вицепрезидент, ръководител продажби и маркетинг в Scania.

„Като част от целта ни да достигнем значителен дял на електрически камиони в нашите продажби през следващите години, е изключително важно да си партнираме с ключови заинтересовани страни в европейската транспортна екосистема. Също така е вълнуващо, че имаме шанса да работим заедно и по други аспекти, включително устойчивостта на хората“, добавя той.

„Сътрудничеството със Scania е следващата стъпка по пътя ни към целта да станем една от десетте най-добри логистични компании в Европа. За да тръгне автомобилният ни транспорт в устойчива посока, ние се присъединихме към Scania, ще споделим нашия опит и ще си сътрудничим в разработването на бъдещата транспортна система на Европа. Ще направим това чрез диверсификация на автомобилния транспорт, където внедряваме, както икономични решения, така и електрически камиони, за да предоставим достъпни логистични услуги, базирани на устойчиви решения“, казва Миндаугас Пасилаускас, главен изпълнителен директор на ClassTrucks, компания за управление на транспортните активи на Girteka.

<< Обратно към новините