Busworld Югоизточна Азия – микс от електрически градски и луксозни туристически автобуси

27.10.2022

Busworld Югоизточна Азия – микс от електрически градски и луксозни туристически автобуси

Второто издание на Busworld Югоизточна Азия, организирано от Busworld в партньорство с GEM Индонезия, се проведе от 5 до 7 октомври 2022 г. в Jakarta International Expo.


 

С присъствието на четирите най-големи бодибилдъри в Индонезия, които представляват 90 % от местния пазар, и на още две китайски марки, изложението предложи разнообразие от градски и туристически автобуси. Заедно с интересната конферентна програма, събитието привлече над 4000 посетители от 42 държави.
 
Производителите явно са обърнали сериозно внимания на плановете на индонезийското правителство за електрифициране на автобусния парк и 6 от 8-те градски автобуса на изложението бяха с електрическо задвижване.
 
От гледна точка на туристическите автобуси, международната преса беше изумена от високото качество и луксозните стандарти на превозните средства. Особено впечатляващ беше високият комфорт на седалките. И тъй като всички туристически автобуси на щандовете бяха продадени, човек може да бъде сигурен, че те са истинският стандарт в Индонезия.
 
New Armada представи на изложението най-новия си туристически автобус Skylander R22. Гледката от това, което се намира пред автобуса, се показва на екран в задната част на превозното средство, така че всеки шофьор на автомобил, намиращ се зад автобуса, може да предвиди моментната пътна ситуация. Особено в зоните на движение с много скутери, тази функция подобрява значително пътната безопасност. Също така, производителят представи и градския автобус Citouro.
 
Laksana направи премиера със своя модел туристически автобус SR3 XHD Prime, който е с изключително висока платформа и огромен багажен отсек. Компанията представи и своя електрически градски автобус Cityliner, както и средния туристически автобус Tourista.
 
Tentrem се отличаваше с новия електрически градски автобус Velocity W5, произведен изцяло с индонезийски части, дори шасито. Обикновено бодибилдърите в Индонезия използват само чуждестранни шасита. Второто представено превозно средство на компанията беше спалният туристически автобус Avante H9 Priority.
 
Adi Putro представи Jetbus Transit – първият нископодов автобус с монококова каросерия в Индонезия. Компанията работи и по електрическа версия на модела, която ще бъде представена на следващото изложение Busworld през 2024 г.
 
Golden Dragon представи два електрически автобуса: 6-метров All Star и 12-метров градски автобус.
 
Zhongtong Buses също представиха два електрически модела – малък 6-метров и 12-метров автобус.

<< Обратно към новините