Scania с нова платформа за двигатели на Bauma

24.10.2022

Scania с нова платформа за двигатели на Bauma

Scania ще покаже новата си платформа за редови двигатели за първи път на изложението за строителство Bauma, което започва в Мюнхен на 24 октомври.Scania представя няколко продукта на изложението, сред които е и следващото поколение 13-литров DC13 двигател за индустриални операции и производство на електроенергия. Изложени на щанда ще бъдат също е-машина и батерия, предназначени за решения за електрифицирано захранване.

Scania е известен като надежден доставчик на двигатели за енергийни решения, а сега продуктите на компанията са още по-устойчиви. Свързаните услуги на Scania не само са предназначени да гарантират, че ще получите най-висока клас производителност, но и първокласна поддръжка. Услугите са естествено допълнение към продуктите, затова свързаните услуги също ще бъдат демонстрирани на щанда на Scania.

Посетителите ще имат възможност да изпитат 11-литровия DC11 двигател от следващо поколение с помощта на виртуална реалност. Представянето на новата платформа за двигатели на панаира е важен момент: „Това е нашата най-икономична платформа за двигатели досега, с повече въртящ момент, повече мощност и до 50 процента по-дълъг живот на основния двигател“, казва Пьор Олоф Ахлин, продуктов мениджър, генериране на електроенергия в Scania.

Новата платформа на Scania носи производителност и надеждност, с които клиентите са свикнали, но и допълнително намалява емисиите на CO2. „Искаме да дадем възможност за по-устойчиво бъдеще и водещата ни позиция в камионите и автобусите сега се разширява до промишлени мощности“, добавя Ахлин.

Преминаването към устойчивост достигна и до строителния сегмент. И докато двигателите с вътрешно горене все още се използват, тяхното въздействие върху климата трябва да се подобри. И Scania поема инициатива за намаляване на влиянието им върху климата. „Ще видите това в извънпътната мобилна техника и в оборудването за изкопни работи, задвижвани от Scania. Това е наистина очевидна тенденция в нашата нова платформа за двигатели“, казва Мерт Узел, продуктов мениджър индустриални дейности в Scania.

Италианският експерт в генераторите BRUNO отново ще си сътрудничи със Scania на тазгодишното изложение Bauma. Този път, ще бъдат демонстрирани полеви тестове на 13-литровият DC13 двигател от новата платформа на Scania, който ще бъде инсталиран в едно от приложенията на BRUNO.

<< Обратно към новините