Busworld Europe ще се проведе съвместно с конференция за автобуси с нулеви емисии

06.10.2022

Busworld Europe ще се проведе съвместно с конференция за автобуси с нулеви емисии

5-ото издание на Европейската конференция за автобуси с нулеви емисии (ZEB) ще бъде организирано едновременно с 26-ото издание на Busworld Europe (9-12 октомври, Брюксел).


 

ZEB (Zero Emission Bus Conference) е поредица от събития, създадена от Element Energy и Центъра за транспорт и околна среда с цел да се ускори преходът към въвеждането на технологии за автобуси с нулеви емисии. От стартирането си през 2016 г. досега са проведени девет успешни ZEB събития в Европа и Америка. Предишните европейски издания на конференцията се състояха в Париж (2021 г.), онлайн чрез поредица от ZEBINARS (2020 г.), в Кьолн (2018 г.) и в Лондон (2016 г.).
 
Сътрудничеството между ZEB и Busworld Europe носи значителни ползи и за двете събития. От ZEB посетителите ще получат информация за всички аспекти на автобусите с нулеви емисии, като същевременно ще имат достъп до най-голямото търговско B2B изложение за автобуси в света. Очаква се ZEB 2023 да привлече 400 участници.
 
Всички участници в ZEB автоматично ще получат безплатен вход за Busworld Europe, а програмата ще бъде съставена така, че важните събития от конференцията и изложението да не се застъпват. В ZEB 2023 ще бъде обърнато специалното внимание на автобусите за дълги разстояния и туристическите автобуси с нулеви емисии, като същевременно се запазва акцентът към електрическите и водородните модели.

<< Обратно към новините