Визионерските решения на Scania оживяват на IAA 2022

22.09.2022

Визионерските решения на Scania оживяват на IAA 2022

На изложението IAA екипът на Scania демонстрира, че нашето ниво на амбиция е от най-висок клас, когато става въпрос за създаване на устойчиви решения за транспортната екосистема“, казва Стефано Федел, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на продажбите и маркетинга в Scania.


 

„Страстта ни да предоставяме стойност за клиентите ни ръководи, докато внедряваме авангардни решения без изкопаеми горива, базирани на модулност и дигитализация, които са подходящи за трансформацията, през която в момента преминава нашата индустрия.“

Всички превозни средства, които Scania показва на IAA са доказателство за подхода на компанията, ориентиран към решения, с комбинирани редовни и дигитални услуги. Всички решения са изградени около превозните средства и техните операции, но е очевидно, че свързаните услуги са решаващи за максимизиране на рентабилността за клиента тук и сега.

„Нашата индустрия навлезе в епоха, в която успехът или пробивът е тясно свързан с това какви услуги, базирани на данни, предлагаме ние заедно с нашите доверени партньори“, казва Федел. „Чрез използване на данните, всичко от финанси и застраховки, до превантивна подмяна и шофьорски услуги, могат да бъдат съобразени с индивидуалните нужди на всеки клиент. Вече сме стигнали далеч в оползотворяването на потенциала, който дигитализацията и електрификацията носят на нашите клиенти.”

В продължение на много години Scania предава посланието, че няма универсално решение за транспортната индустрия, когато тя се бори с изменението на климата. Според Scania горивата като биометан и биодизел ще играят важна роля за постигането на научнообоснованите цели за намаляване на CO2 на компанията.

В централната част на щанда на IAA е показано широкото портфолио на Scania за дигитални и свързани услуги и решения за зареждане. Две нови услуги правят своя дебют на IAA - My Scania и приложението Scania Driver. И двете са настроени да проправят пътя към повишена ефективност и рентабилност за клиентите.

„Възоснова на нашето модуларно мислене, продължаваме да добавяме повече разнообразие и възможности към портфолиото си за всички видове клиенти“, казва Федел. „Пътуването през това десетилетие е завладяващо, тъй като съдържа повече алтернативи и повече несигурност отвсякога. Навигирането в неизследвани води е предизвикателство за всички участници в него. Наше задължение като водещ производител е да предлагаме всички решения и да подкрепяме нашите клиенти, като ги насочваме по най-добрия възможен начин чрез нови партньорства.“

На тазгодишното изложение IAA Scania има и студио на своя щанд. От това студио експертите на Scania заедно с поканените гости ще правят онлайн предавания, в които ще се обсъждат изключително важни теми като електрификация, транспорт без изкопаеми горива и устойчиви решения. Целта е да се помогне най-подходящото съдържание от IAA да бъде достъпно за публиката, която не може да присъства на изложението.

Scania има общо четиринадесет превозни средства, изложени на IAA, както на закрито, така и на откритото пространство. Що се отнася до електрификацията, Scania показва четири батерийни електрически превозни средства. Това са един камион от наскоро представения нов Scania BEV за регионални цели, един BEV автобус и два BEV камиона за градски приложения. Показаното на IAA свидетелства за широката гама, която Scania може да предложи, не само като BEV решения: осем ICE камиона, от които два с V8, три автомобила, които имат базирано на Super задвижване (най-икономичният в индустрията двигател) и един камион с биометан, представляващ двата нови газови двигателя на Scania.

На откритата арена от 800 м2 Scania показва пет автомобила. Сред тях е градски самосвал BEV с добре познатите характеристики на Scania XT - здравина и издръжливост. Той е придружен от един конвенционален брат от серията XT със Scania V8, плюс един влекач V8 за тежки товари и туристически автобус Irizar. И накрая, Scania ще представи още три превозни средства на арената за тестване и шофиране на IAA: един Scania Super, един BEV с повдигач с кука и универсален хибриден камион.

<< Обратно към новините