Solaris доставя 87 хибридни автобуса в Барселона

04.04.2022

Solaris доставя 87 хибридни автобуса в Барселона

87 хибридни автобуса Solaris ще тръгнат по улиците на слънчевия мегаполис Барселона и 36-те района, които го заобикалят.


 

12-метровите хибридни автобуси Urbino 12 ще се присъединят към 30-те идентични модела, които AMB (Area Metropolitana de Barcelona) поръча през март 2021 г. Тази впечатляваща инвестиция е в съответствие с политиката, възприета от най-големия град в Каталуния за закупуване само на превозни средства с ниски или нулеви емисии. Новопоръчаните автобуси Solaris, както и предишните превозни средства, ще бъдат добавени към автопарка на AMB и ще обслужват целия район на Барселона.
 
Всички нови хибридни автобуси Urbino 12, които ще оперират в Барселона, ще разполагат с оборудване, подобно на това, инсталирано в моделите, поръчани през миналата година. Те ще имат хибридна система за задвижване, състояща се от електрически двигател и такъв с вътрешно горене – Euro 6, с мощност над 150 кВт. Благодарение на суперкондензаторите, които съхраняват и използват възстановена енергия, автобусите ще могат да се похвалят с по-малка консумация на енергия и следователно с по-ниски емисии. Подобни икономии на енергия ще бъдат постигнати и със системата Arrive & Go, която изключва двигателя при приближаване до дадена спирка и го включва отново при потегляне. Електрическият режим на работа също намалява шума и емисиите и е в полза на жителите на града.
 
Комфортът на пътниците ще бъде подобрен от отличната климатизация на автобусите, USB портовете, достъпни за всички пътуващи, както и модерната информационна система с бели LED надписи. За да се гарантира безопасността, пластмасовите части на пътническите седалки ще бъдат покрити с антибактериално покритие. Безопасността ще бъде допълнително подобрена и от камерите, поставени на мястото на традиционните странични огледала. Това предлага на водачите по-добра видимост при ярка слънчева светлина, в дъжд и по тъмно. Шофьорите ще се възползват от редица решения за подобряване на техния комфорт, включително кабина от затворен тип, съобразена с индивидуалните нужди на клиента. Системата Eco Driver Advisor ще отговаря за контрола и подпомагането на икономичното шофиране.
 
В момента повече от 100 автобуса Solaris се движат в района на Барселона, включително почти 90 хибридни и 19 електрически превозни средства. През последните години испанските оператори превърнаха местния пазар в един от ключовите, когато става дума за преход към мобилност с нулеви емисии. Solaris е европейски лидер в продажбата и производството на автобуси с ниски и нулеви емисии и един от основните доставчици на такива превозни средства за обществения транспорт в Испания.

<< Обратно към новините