Otokar достави 750 автобуса за Истанбул

31.01.2013

Общината на Истанбул поръча на Otokar 750 нови автобуса. Те са от модела Kent и са с дължина 12 м. Сделката е на обща стойност 124,8 млн. евро...

Общината на Истанбул поръча на Otokar 750 нови автобуса. Те са от модела Kent и са с дължина 12 м. Сделката е на обща стойност 124,8 млн. евро.

 

 

 

 

 

 

 


Уговорката бе един от най-големите турски производители да достави автобусите на 3 партиди по 250 бр., като последната доставка да е в началото на  януари тази година. Сега вече всички автобуси са на линия и превозват пътници. С тези превозни средства значително се повишава качеството на транспортната в града на Босфора. „Горди сме, че порез петдесетата годишнина на нашата фирма бяхме избрани от истанбулската община. Значението на обществения транспорт се повишава поради нарастването на автомобилния парк и тежкия трафик, който един от най-големите проблеми на мегаполиса. Една от най-важните цели на всяка община са системите за модерен градски транспорт“, казва Сердар Гюргюч, генерален мениджър на Otokar.

<< Обратно към новините