Първите меки хибриди Solaris Urbino пристигнаха в Германия

07.03.2022

Първите меки хибриди Solaris Urbino пристигнаха в Германия

През последните няколко седмици в Германия пристигнаха първите меки (mild) хибридни автобуси Solaris Urbino.


 

Получател на тези модерни и екологични превозни средства е Hanauer Straßenbahn GmbH, оператор на обществения транспорт в град Ханау. Съгласно договора, сключен през миналата година, за Ханау ще бъдат доставени общо 16 меки хибрида Solaris Urbino (дизел-електрически), от които девет 12-метрови и седем 18-метрови автобуса. Доставките ще бъдат завършени през 2023 г.
 
Превозните средства, използващи мека хибридна технология, са атрактивно предложение в класа автобуси с ниски емисии. Двигател с вътрешно горене с мощност 220 кВтч се подпомага от „електрическа машина“ (48 V), работеща като генератор. Така се премахва напрежението от двигателя, което от своя страна води до икономия на гориво и по-малко отработени газове.
 
Предимствата на мекия хибрид във връзка с възстановяването на енергия се забелязват главно при две фази на шофиране: ускорение и спиране. По време на регенеративно спиране енергията се възстановява и запазва в устройство за съхранение. След това се използва, когато двигателят е под по-голямо напрежение, т.е. по време на ускорение. В резултат на това меките хибриди отделят по-малко замърсители и са по-екологични.
 
Меките хибридни автобуси Solaris Urbino, предназначени за Hanauer Straßenbahn GmbH, са комфортно оборудвани превозни средства, включващи авангардни решения, които улесняват използването им. Максимална безопасност се осигурява от системата MobilEye Shield+. Тя позволява премахването на мъртвата зона и предупреждава водача за всички пешеходци и велосипедисти, които се приближат до превозното средство. Три камери, една, обърната напред и две, поставени отстрани, известяват всеки път, когато се засече неочакван обект в близост до автобуса. Операторът Hanauer Straßenbahn GmbH е избрал затворена кабина на водача, за да осигури пълен комфорт на работа и да сведе до минимум циркулацията на въздуха между кабината и пътническото отделение. Пътниците пък ще се възползват от модерно LED осветление, вградени USB портове за зареждане и климатик.
 
Hanauer Straßenbahn GmbH е редовен клиент на Solaris. През последните девет години операторът в Ханау е получил 42 автобуса Urbino. Предадените тази седмица Urbino 12 mild хибриди са първите превозни средства от този тип не само в Ханау, но и в цяла Германия. Този модел с ниски емисии, пуснат на пазара през 2020 г., вече намери клиенти в Испания и Полша.

<< Обратно към новините