Otokar представи четири автобуса в София

17.10.2012

Otokar, един от големите турски автобусни производители, представи част от богата си гама на софийската Централна автогара. Производителят от Адапазаръ заяви открити амбиции да се завърне на българския пазар още по време на последния Международен есенен технически панаир в Пловдив, когато представи щанд с пет автобуса. Сега в София можеха да се видят четири от тези пет експоната...

Otokar, един от големите турски автобусни производители, представи част от богата си гама на софийската Централна автогара. Производителят от Адапазаръ заяви открити амбиции да се завърне на българския пазар още по време на последния Международен есенен технически панаир в Пловдив, когато представи щанд с пет автобуса. Сега в София можеха да се видят четири от тези пет експоната.

В продължение на цял един ден всички, които се интересуваха можеха да разгледат и да се запознаят с показаните автобуси, както и да направят кратко тестово пътуване с тях. Интерес не липсваше и в слънчевия октомврийски ден покрай автобусите на Otokar преминаха десетки представители на транспортни фирми, предлагащи пътнически превози.
На паркинга на Централна автогара - София от градския сегмент на Otokar можеха да се видят 5,8-метровият Centro C и 9,2-метровият Vectio 250LE. От туристическата гама Otokar показа Navigo T (7,7 м) и Vectio T (10 м).
Преди да бъдат показани в София автобусите на Otokar участваха и в изложение, организирано в панаирното градче в Пловдив от Националното сдружение на общините.
Факт е и първата от години насам сделка за автобус Otokar в Балгария. Транспортна фирма от Стара Загора е закупила единият от експонатите – модерния туристически 10-метров автобус Vectio T, който по време на Busworld Kortrijk 2009 бе отличен с награда за иновации.
 

<< Обратно към новините