TRATON ще си партнира с шведския RISE

21.02.2020

TRATON ще си партнира с шведския RISE

TRATON и Изследователския институт на Швеция (RISE) ще започнат дългосрочно сътрудничество.

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Първоначално то ще се съсредоточи върху киберсигурността и изкуствения интелект (AI). С тази цел TRATON и RISE подписаха Меморандум за разбирателство, който ще служи като платформа за дългосрочни и стратегически отношения.

Като първа стъпка сътрудничеството е съсредоточено върху киберсигурността, но портфолиото от проекти ще се променя гъвкаво във времето.

"Иновациите са важен стълб в стратегията ни за глобален лидер. Сътрудничеството с RISE ще насърчи развитието на нови компетенции в много важни за нас технологии “, казва Кристиан Левин, член на борда на TRATON, отговорен за НИРД и Главен оперативен директор.

Scania, като част от TRATON и базирана в Швеция, ще има специална роля в стратегическите отношения. Заедно с TRATON, Scania ще движи сътрудничеството, което е отворено и за марките на TRATON - MAN, Volkswagen Caminhões e Ônibus и RIO.

"Нашите стратегически изследователски цели са важни за успеха ни в бъдеще. Сътрудничеството с RISE е важна стъпка към тези цели", казва Тони Сандбърг, директор Изследвания и иновации в Scania Group.

RISE е шведски държавен изследователски институт с 2800 служители и има най-големият отдел за киберсигурност в страната. Член е на Европейската организация за киберсигурност (ECSO). Пиа Сандвик, изпълнителен директор на RISE, вижда технологиите като част от решението за много от социалните предизвикателства.

Новите технологии предлагат пряк път към по-устойчиво общество. Това се отнася например за климатичните заплахи и за прехода към по-устойчива транспортна система, казва Сандвик.

<< Обратно към новините