Busworld в Северна Америка през 2021 г.

10.12.2019

Busworld в Северна Америка през 2021 г.

Първото издание на изложението Busworld North America ще се проведе от 28 до 30 януари 2021 г. в конгресния център на град Балтимор в Мериленд, САЩ.

Това изложение ще бъде точно 1 година след встъпителния семинар Busworld Academy North America, чийто домакин е Омаха, Небраска. На него ще бъде обсъдено бъдещето на северноамериканския пазар на автобуси и моторни превозни средства, както и предизвикателствата и тенденциите в региона.

Северна Америка беше непознат пазар за Busworld, но заради глобалните пазарни промени, организаторите на събитието смятат, че Busworld North America е идеалната платформа, която да спомогне за обединението на регионални и международни професионалисти от индустрията, които да обсъдят възможностите за бизнес, и да обменят знания и опит, който ще е от полза за пътниците в Северна Америка.

Само в Северна Америка автобусният бранш наброява над 3200 компании, с над 37 000 автобуси, осигуряващи над 575 милиона пътувания всяка година. Продажбите на междуградски автобуси в региона показаха стабилен растеж през изминалото десетилетие. От друга страна се очаква пазарът на автобуси да нарасне с 7,59% до 7,76 милиарда щатски долара през 2022 г.

Огромните инвестиции в развойни дейности и увеличаване на производството в региона от страна на компаниите са двигателят на пазарния растеж. Стимул е и преминаването към алтернативни превозни средства, например електрическите автобуси.

Калифорния и Ню Йорк играят водеща роля в прехода към чист транспорт, като си поставиха цел за 100% автобусни паркове с нулеви емисии до 2040 г. Почти всеки щат в САЩ има програма за замяна на дизеловите си автобуси с електрически версии.

Сега има само към 650 електрически автобуси по пътищата в САЩ, но с новите ангажименти на щатите, градовете и градските транзитни агенции, се очаква поне една трета от близо 70 000 автобуса в страната да бъдат електрифицирани до 2045 г. Други региони и градове в Северна Америка като Британска Колумбия, Монреал, Торонто и Мексико Сити също се обръщат към автобусите с нулеви емисии.

Busworld North America 2021 ще бъде организиран заедно с ABA, Американската автобусна асоциация. ABA, основана през 1926 г., се представя като асоциация на междуградските, пътнически и туристически компании с 1000 членки, плюс още 2800 организации-членки, предоставящи туроператорска дейност, продукти и услуги в бранша.

<< Обратно към новините