Busworld Europe 2019 пренаписа историята

30.10.2019

Busworld Europe 2019 пренаписа историята

Най-голямото изложение за градски и междуградски автобуси в света за първи път бе в Брюксел от 18 до 23 октомври 2019 г. Изложителите, посетителите, представителите на медиите и организационните екипи са единодушни - Busworld е бил по-мащабен и по-добър от всякога.

Това се доказва и от цифрите: повече изложбена площ (50 000 до 79 000 кв.м), повече изложители (376 до 511 от които 176 участващи за първи път) и повече посетители (37 274 до 39 798). Обратната връзка е много положителна, затова 2019 г. определено ще бъде крайъгълен камък в историята на Busworld.

Представени бяха 511 изложители от 37 страни, като в топ 3 влязоха Турция, Германия и Китай. Посетителите бяха от 143 държави, в сравнение със 118 държави през 2017 г. Busworld потвърди своята двугодишна международна платформа за продажби и свързаност на всички професионалисти в автобусния бранш по целия свят.

Въпреки че Busworld никога не задава конкретна тема, електрификация изскочи на преден план по време на събитието. Почти всеки представен автобус беше оборудван с електрическа линия. Батерии, автономия, киловатчасове, възможности за зареждане ... електричеството витаеше във въздуха.

Както в предишните издания, Busworld организира свой собствен конкурс: Busworld Awards. Всички производители на превозни средства бяха поканени да участват в него с автобусите, които представиха по време на изложението.

Голямата награда за автобус отиде при водородния Van Hool Exqui.City FC Design Pau. Благодарение на капацитета си на оперативна автономност, напълно надминаващ този на другите превозни средства, водородният автобус с горивни клетки също бе удостоен със знак за екология. Журито оцени характеристиките му за безопасност, напълно отделеното пространство за водача с централно разположени контролни уреди, отличната видимост и множеството камери, покриващи цялата външна зона на автобуса.Голямата награда за междуградски автобус бе присъдена на Volvo 9900. Той спечели благодарение на добрите резултати в дизайна, поддръжката, качеството на шофиране, комфорта и ускорението. Безопасността е още едно от предимствата на този автобус, заради което Volvo отново получи знак за безопасност. Журито беше впечатлено от автоматичната система за гасене на пожар с пасивна и активна безопасност, от черната кутия, от бордовия компютър, безопасността на водача и на пътниците.

След прилагането на 66 критерия, журито на наградите Busworld Awards направи списък от 27 финалисти. От тях 9 могат с гордост да обявят, че са получили знак за иновации на Busworld Europe 2019.

<< Обратно към новините