Наградите на Busworld - все по-електрически

21.10.2019

Наградите на Busworld - все по-електрически

Традициите трябва да се спазват. Всяко издание на Busworld Европа върви заедно с наградите на Busworld. Над двадесет превозни средства, които се оценяват във всички категории, се събраха около най-известния монумент в Белгия - Atomium.

Изненадващо в тази селекция преобладаваха електрическите автобуси. Международно жури оцени всеки от тях до последния детайл. Ето кои са спечелилите така желаните награди на Busworld:

Десет награди бяха връчени в категорията градски и междуградски автобуси. Голямата награда за градски автобус отиде при Van Hool Exqui.City 18, докато Голямата награда за междуградски автобус бе спечелена от Volvo 9900. Журито класира VDL Futura FHD2-135 и Van Hool EX11H на второ и трето място.

Членовете на журито обърнаха внимание на генералните тенденции. Yutong и, като цяло, всички китайски производители, постигнаха значителен напредък и вече отговарят на европейските стандарти в много области.

Мултимедийните системи са значително усъвършенствани: подобрява се достъпността и свързаността - мултимедия, WIFI, връзка с лаптопи и мобилни устройства с екрани и звук. Тенденция е и камерите да заменят огледалата. Това е при маневриране и за безопасност. И накрая, превозните средства с алтернативен задвижващ агрегат (електрически, газови, с горивни клетки) са с много сходно качество и ниво.

Van Hool Exqui.City 18 FC trambus, предназначен за южния френски град Пау, получи Голямата награда за градски автобус. Благодарение на своя експлоатационен капацитет от 300 км, който надминава този на останалите превозни средства, автобусът на водород с горивни клетки също бе удостоен с наградата за Екология.

Наградата Comfort Bus беше присъдена на Mercedes-Benz eCITARO за високо ергономичен подход в кабината на водача, за пространството, достъпността, дисплея и оборудването. Yutong U12 беше отличен с приза Bus Design заради европейското си ниво на дизайн, както и на високия си рейтинг по отношение естетическия баланс на интериора и цялостния външен вид.

MAN Lion's City 12G бе награден като Safety Bus заради характеристиките си за безопасност на водача, звуковото предупреждение за сляпа точка, огледалата, показващи цялата предна част на автобуса, и общите високи оценки в други аспекти на безопасността за водача и пътниците като цяло.

С новия модел 9900, Volvo показа добри резултати в дизайна, поддръжката, качеството на возене, комфорта и ускорението. Проектираният и построен в Полша Volvo 9900 бе с една дължина пред конкуренцията.Безопасността е друго качество на този автобус и му донесе наградата Safety Award. Журито беше впечатлено от пасивната и активна безопасност, автоматизирана пожарогасителна система, черната кутия и бордовия компютър, пасивната безопасност на водача със зона на абсорбиране на енергия и безопасността на пътниците.

Наградата COMFORT COACH бе спечелена от двуетажната Setra S531 DT и Van Hool EX11. Setra се справя отлично по отношение комфорта на водача, мултимедийния гид, средата и комфорта на пътниците. Van Hool EX11 изпъкна с ергономията на превозното средство и комфорта на пътниците. Аудио системата, пространството между седалките, подлакътниците, пространството за краката и VIP настройките също се понравиха на журито.

Наградата DESIGN COACH бе присъдена на китайския производител YUTONG T13. Журито хареса както дизайна на екстериора, така и интериора. Завършването и разположението на интериора, оборудването и компонентите бяха детайлно изпипани.

Наградата ECOLOGY COACH отиде при YUTONG ICe12. Yutong използва много рециклируеми материали в интериора. Това беше единственото електрическо превозно средство от категорията на междуградските автобуси, което го прави по-качествено по отношение на емисиите от останалите превозни средства.

<< Обратно към новините