TRATON SE излиза на Германската фондова борса

05.09.2019

TRATON SE излиза на Германската фондова борса

Групата TRATON SE се присъединява към кръга на SDAX компаниите и ще получи котировка в този сегмент на Германската фондова борса от 23 септември 2019 г., гласи съобщение на Deutsche Börse от Франкфурт на Майн.

„След успешното ни IPO през юни, очакваме с нетърпение нашето планирано включване в SDAX. С тази стъпка достигнахме следващия етап в нашата история на успеха “, заяви финансовият директор на TRATON Кристиан Шулц.

TRATON SE е част от Volkswagen AG и водещ производител на търговски превозни средства в световен мащаб с марките MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus и RIO. Текущата пазарна капитализация на TRATON SE е приблизително 11,3 милиарда евро, от които 10,3% са free float, което е важно за избора на индекс според критериите за подбор на Deutsche Börse.

Volkswagen AG държи останалите акции в компанията. Към момента на първоначалното котиране на 28 юни обемът на търговията на компанията е средно около 530 000 акции на ден. Това включва не само търговията на Франкфуртската фондова борса, но и в Стокхолм, където TRATON е включен в индекса OMX Stockholm All Share Index.

Средната целева цена за акциите на TRATON, определена от анализаторите, е около 30 евро, до 39 евро в пика им. „Тези експертни становища насърчават нашата увереност, че сме на правилния път със стратегията ни да се превурнем в глобален лидер. Ще продължим да следваме устойчивото развитие на нашата стойност за акционерите ни“, добави Шулц.

<< Обратно към новините