FlixBus удвоява държавите с директни маршрути от България

22.08.2019

FlixBus удвоява държавите с директни маршрути от България

От месец август FlixBus добавя нови маршрути към мрежата си и удвоява броя на държавите, до които може да се достигне директно от България. Пътниците на FlixBus ще имат избор от дестинации в Хърватия, Словения и Германия.

От София и Пловдив вече може да се достигне без прекачване до Загреб, Любляна, Филах, Залцбург и Мюнхен. До новите дестинации ще пътуват нощни автобуси седем дни в седмицата. Най-бързият нов нощен маршрут от столицата е до Загреб, откъдето пътниците лесно могат да продължат пътуването си само с едно прекачване до най-популярните ваканционни дестинации по Адриатическото крайбрежие, като Опатия или Задар, или до няколко по-малки градове в Далмация или на полуостров Истрия.

FlixBus започна дейността си на българския пазар през 2018 г., предлагайки маршрути до Унгария, Австрия и Румъния. През месец май тази година компанията обяви, че започва да предлага пътувания и от Пловдив. Днес българите могат да пътуват със зелените автобуси директно до шест европейски държави.

FlixBus дигитализира автобусния сектор в Европа, като предоставя различни технологични решения на пътниците си. Билетите за новите дестинации могат да бъдат резервирани на уебсайта на компанията или чрез мобилното приложение. Това дава възможност за безхартийно чекиране в автобуса. През месец юни FlixBus бе сред първите компании, които обявиха интегрирането на системите си с Apple Pay, и сега предлага на българските пътници още по-безопасен, поверителен онлайн начин на плащане.

Клиентите на FlixBus могат да планират пътуването си с Google Maps, тъй като новите местни маршрути ще бъдат интегрирани скоро в приложението. По време на пътуването те ще имат възможност и да следят автобуса в реално време чрез функцията - Къде е автобусът ми?. На борда на автобусите пътниците имат достъп до безплатен Wi-Fi, електрически контакти, повече пространство за краката и тоалетна.

<< Обратно към новините