30 автобуса Urbino 12 тръгват за Венеция

12.08.2019

30 автобуса Urbino 12 тръгват за Венеция

Компанията Solaris Bus & Coach спечели поредната поръчка в Италия за електрическите си автобуси с нулеви емисии за Solaris Urbino 12.

След споразумението, подписано наскоро с ATM Milan, с което до 250 автобуса от този тип ще бъдат доставени в Милано, полският производител получи поръчка от транспортния оператор ACTV SPA Venezia за 30 градски електрически Urbino 12, заедно с прилежащата инфраструктура за зареждане на батерии. Общата стойност на договора надвишава 20 милиона евро.

Доставката на Solaris за ACTV SPA Venezia ще включва 30 електрически Solaris Urbino 12, които ще се използват на островите Лидо и Пелестрина и ще заменят на 100% дизеловите превозни средства, които в момента работят там. В допълнение към автобусите, наградени с приза Bus of the year 2017, полският производител ще достави девет пантографа за бързо зареждане, шест стационарни зарядни устройства за батерии, както и мобилно зарядно устройство.

Електрическите автобуси за Венеция ще бъдат със задвижващ мост с интегрирани електродвигатели - 2 х 125 кВт. Енергията, необходима за задвижването им, ще се съхранява в батериите Solaris High Power с общ капацитет от 116 кВтч. По желание на клиента производителят ще адаптира автобусите за презареждане с използване щепселно зарядно устройство или пантограф, монтиран на покрива.

Беземисионните Solaris Urbino 12 ще бъдат екипирани с екстри за повишаване на нивото на комфорт и безопасност на пътниците. Те включват ефективна климатична система, рампа за потребители в инвалидни колички и за всички, пътуващи "на колела". Ще има информационна система за пътниците, както и система за видео наблюдение в салона, включително камери в шофьорската кабина, камери за заден ход и камера за пантографа.

Производителят ще оборудва автобусите с модерен сензорен панел за управление. Седалките за пътниците ще бъдат покрити със специален "анти-графити" слой. Друг елемент, ефективно повишаващ нивото на безопасност, е противопожарната система, включваща високоволтови устройства като тягова кутия, въздушен компресор и електрически бойлер.

Всички превозни средства заедно с инфраструктурата, ще бъдат доставени до края на 2020 г. Те ще бъдат оборудвани със системи за дистанционно управление за анализ и оптимизиране на работата. Solaris вече е доставил 18 автобуса на Венеция, от които 10 са с екологично задвижване със сгъстен природен газ (CNG).

<< Обратно към новините