Busworld ще си сътрудничи с Messe Frankfurt

24.07.2019

Busworld ще си сътрудничи с Messe Frankfurt

Busworld International предостави лиценз за организиране на Busworld India на Messe Frankfurt Trade Fairs India Pvt Ltd, индийското дъщерно дружество на Групата.

Споразумението ще укрепи позицията на Busworld в Индия, както и рейтинга на изложението като цяло. Busworld India 2020, 9-то издание от поредицата, ще бъде организирано в Бангалор. Мобилността и логистиката са изправени пред радикални промени в световен мащаб. Messe Frankfurt с Busworld ще разширят портфолиото и експертизата си в определени отрасли, съобразени с корпоративната му стратегия. С 50 търговски панаири, конференции и други събития по целия свят, Messe Frankfurt демонстрира новите технологии в автомобилния пазар, транспортния сектор и логистиката, които са бъдещето на мобилността.

Стартирайки през 1971 г. от Кортрийк, Busworld се премести в Брюксел през 2019 г. като междувременно организира изложения в Турция, Индия, Русия, Казахстан, Китай, Индонезия и Колумбия. С почти 50 годишен опит, днес това е най-старато, най-голямото и най-известното събитие за представяне на автобуси. В Индия Busworld дебютира през 2005 г. и с постоянно темпо на растеж е най-признатото международно изложение за градски и междуградски автобуси.

Индия си е поставила амбициозната задача да електрифицира 30% от автомобилния си парк до 2030 г., по предложение на правителствения мозъчен тръст NITI Aayog. Индийското правителство осъществява редица инициативи за преминаването към електрически превозни средства. Изпитанията за оперативната осъществимост на електрическите автобуси, автомобили, двуколесни превозни средства, рикши, таксита и товарни превозни средства вече са в ход.
Автобусите са водещ сегмент в това начинание. а първите тестове на електрически автобуси започнаха в Бангалор през 2014 г. Централното правителство в Индия работи с държавните транспортни власти за вкарването в употреба на 5000 електрически автобуса.

Растящите амбиции на страната се отразиха и на Busworld, който удвои броя на посетителите си в Индия, както и мащаба на изложението. На последното издание през 2018 г. дойдоха над 115 изложители от 11 страни, както и 8 000 посетители. Под шапката на Messe Frankfurt, Busworld India ще се проведе в Бангалор от 27 до 29 август 2020 г.

<< Обратно към новините