Акциите на TRATON SE ще се търгуват по 27 евро

28.06.2019

Акциите на TRATON SE ще се търгуват по 27 евро

Цената на акциите на TRATON SE е фиксирана на 27,00 евро за в последния ден на събиране на оферти - 27 юни 2019 г. Това може да се види на уебсайта на Bloomberg.

Общо 57 500 000 съществуващи обикновени на холдинга на Volkswagen AG са пласирани чрез инвеститори, включително 7,5 млн. акции за покриване на надбавки.

„Успешното IPO показва доверието на инвеститорите в бъдещето на TRATON. Това потвърждава, че TRATON и Volkswagen са на правилния път и че следват правилните стратегии. Първичното публично предлагане ще предостави база и за двете компании да създадат добавена стойност за всички заинтересовани страни в бъдеще", заяви Ханс Дитер Пьотш, председател на надзорните съвети на Volkswagen и TRATON.

Volkswagen ще остане мажоритарен акционер и ако упражни в пълна сила опцията greenshoe, брутните приходи от продажбата на акциите на TRATON ще съответстват на 1,55 млрд. евро. Акциите на TRATON ще се търгуват на регулирания пазар на Франкфуртската фондова борса (Prime Standard) и регулирания пазар на Nasdaq Стокхолм. Международният идентификационен номер на ценните книжа (ISIN) е DE000TRAT0N7, а в германският Кодекс за ценни книжа (WKN) е TRAT0N.

<< Обратно към новините