Зелена светлина за 200-милионна сделка на Traton

17.06.2019

Зелена светлина за 200-милионна сделка на Traton

TRATON SE преодоля още едно препятствие по пътя към планираното публично предлагане на акции (IPO).

След като собственикът на дружеството Volkswagen AG обяви ценовия диапазон на операцията, Федералният орган за финансов надзор на Германия (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) одобри проспекта за ценните книжа.

„Целият екип на TRATON работи усилено и усърдно, за да достигнем до тази точка. Сега ще представим публично идеята си. Ще се срещнем с инвеститори по целия свят, за да ги убедим в бъдещия потенциал на TRATON и на Групата като цяло. Убедени сме, че ще можем да отидем на фондовата борса до края на месец юни, ако, разбира се, пазарът остане стабилен", заяви Андреас Реншлер, главен изпълнителен директор на TRATON и член на Управителния съвет на Volkswagen.

Да припомним, че Volkswagen и TRATON вече сключиха инвестиционно споразумение с шведския пенсионен фонд AMF Pensionsförsäkring AB (AMF). Фондът се съгласи да запише акции на TRATON на стойност 200 млн. евро и засега е основен инвеститор. Сделката е валидна за целия ценови диапазон на ценните книжа. Крайният брой акции, записани от AMF, ще зависи от продажната цена.

Ценовият диапазон е фиксиран между 27 евро и 33 евро на акция, което съответства приблизително на между 288,92 до 353,12 шведски крони. Предварителното предлагане ще бъде между 17 и 27 юни, а публичното предлагане се очаква да започне на 28 юни.

Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs International и J.P. Morgan са съвместни глобални координатори на планираната сделка. BofA Merrill Lynch, Barclays, BNP PARIBAS, SEB, както и UniCredit Bank AG ще набират инвестиционни предложения, а COMMERZBANK, HSBC, Société Générale и Landesbank Baden-Württemberg са водещи мениджъри.

<< Обратно към новините