VDL Citea Electric идва в 14,5-метрова версия

12.06.2019

VDL Citea Electric идва в 14,5-метрова версия

VDL Bus & Coach допълнително разшири продуктовата си гама от градски автобуси VDL Citea Electric с новия Citea XLE-145 Electric. С този 14,5-метров електронен автобус VDL Bus & Coach добавя нова версия към нископодовата си серия.

През септември 2018-а VDL представи 12- и 12,9-метровите електрически нисковходови варианти от тази гама. Компанията подкрепя прехода към по-устойчив обществен транспорт както в градските, така и в регионалните области и се стреми да предложи пълна гама електрически автобуси.

Подобно на цялата гама VDL Citea, Citea XLE-145 Electric е базиран на модулната концепция VDL. Това означава много предимства по отношение на поддръжката и обслужването. Електрическият вариант на Citea Low Entry се предлага в конфигурация с 2 врати или 3 врати, с гъвкави интериорни решения. С дължината си от 14,5 метра, Citea XLE-145 Electric предлага по-висок капацитет за превоз на пътници, отколкото нисковходните модели. В посоката на пътуването са поставени 52 удобни седящи места.

Citea XLE-145 Electric е оборудван със 288 кВч акумулаторна батерия. Като опция се предлага и батерия от 360 кВч. VDL предлага различни опции за зареждане. По станадрт Citea XLE-145 Electric е оборудван с Combo2 щепсел за зареждане. За по-висок капацитет на зареждане или по-бързо такова, може да се използва пантограф, монтиран или на превозното средство, или на станцията. Производителите твърдят, че с опцията за бързо зареждане автобусът може да се постигне работен режим от над 600 километра на ден.

Понастоящем 400 електрически VDL автобуса покриват средно 70 000 км. на ден. От април 2015-а досега VDL Citeas Electric колективно са изминали 30 милиона км. на електричество. В сравнение с конвенционалните дизелови автобуси това със 70 тона по-малко въглероден двуокис дневно. Електрическите автобуси са далеч по-безшумни, което води до по-тиха и по-здравословна жизнена среда.

Междувременно от 16 юни 2019-а 13 електронни автобуса VDL ще заработят по новата експресна линия в Хелзинборг, южна Швеция. Citeas SLFA-181 Electric са първите електрически автобуси за град Хелзингборг. VDL Bus & Coach ще ги достави на Arriva Sweden, която е оператор на линията. Успешното изпълнение на този голям и сложен проект е осъществено чрез тясно сътрудничество между концесионера, регионалния орган за обществен транспорт Skånetrafiken, Arriva и VDL Bus & Coach. VDL Bus & Coach отговаря и за доставката и изпълнението на инфраструктурата за зареждане. Експресното трасе ще предостави на пътниците по-атрактивен вариант за обществен транспорт, тъй като те ще могат да пътуват по-бързо и удобно. Автобусите с нулеви емисии ще допринесат за по-чиста околна среда и ще произвеждат по-малко шум от обикновените дизелови автобуси.

<< Обратно към новините