Busworld дебютира и в Казахстан

05.06.2019

Busworld дебютира и в Казахстан

Любопитна селекция от международни и местни производители на автобуси ще се представят на Busworld в Казахстан. Първото издание на Busworld Central Asia ще се проведе в Алмати, Казахстан, от 25 до 27 юни 2019 г. в Международния изложбен център Атакент.

Производителите на автобуси от държавите извън бившия СССР, винаги са следяли с интерес казахстанския пазар. Най-популярни там са нископодовите модели, както и тези, задвижвани от алтернативни горива (като CNG). На изложението ще бъде представена широка гама автобуси от компании като Anadolu Isuzu, Arobus, Astana Motors (Hyundai), Autocapital (Mercedes-Benz), Belkommunmash, , JV MAN Auto, Kamaz Trading Company, Otokar, Saktagan, Samauto and Saryarka Avto Prom (Ankai Buses).

Anadolu Isuzu е една от водещите средни по големина автобусни фирми в Европа. Тя произвежда градски, междуградски и автобуси за международен транспорт в своя завод в Коджаели, Турция. Производството с японски системи за управление на качеството и европейски стандарти за качество и регулации води до отличен и световно признат продукт. Първият мидибус на компанията е продаден зад граница през 2003-а. Днес клиенти и пътници в 26 различни държави използват автобусите на Anadolu Isuzu. Добър пример за световно признание е наградата Busworld за най-удобния и ергономичен автобус през 2015 г., спечелена от Isuzu Cityport.

Arobus, със седалище в Тузла, Истанбул, е с водеща позиция в областта на преобразуването и адаптирането на превозни средства. Arobus прави различни модели микробуси и автобуси в заводи в Турция. Приблизително 30% от всички микробуси и минибуси, продавани от оторизирани дилъри в Турция, се произвеждат от Arobus. Голяма част от продуктовата гама на компанията се изнася и в много страни от Европа, Азия, Африка и в Австралия. Arobus е водеща партньорска компания в Европа за различни производители на оригинално оборудване и собственици на автопаркове.

Hyundai Com Trans Kazakhstan е основана през август 2005 г. и е част от KMC Astana Motors. Компанията продава търговски превозни средства с марката Hyundai (камиони, автобуси, специално оборудване) и е официален дистрибутор на корейската компания Hyundai Motor Company в Казахстан.Autocapital е генерален дистрибутор на Mercedes-Benz в Централна Азия. Компанията се занимава с продажби на автомобили и сервизни услуги за леки автомобили, търговски превозни средства и автобуси чрез официалната си дилърска мрежа. На изложението тя ще представи Mercedes-Benz Tourismo.

Belkommunmash е водещият беларуски производител на градски електротранспорт - електрически автобуси, тролейбуси и трамваи. В производството си те използват само съвременни технологии от машиностроенето. Превозните средства на Belkommunmash се доказват в над 40 града в Беларус, Русия, Украйна, Молдова, Казахстан, Киргизстан и др.

Съвместното узбекско-германско предприятие JV MAN Auto-Uzbekistan е създадено на 9 август 2009 г. От узбекска страна, основател е акционерното дружество Uzavtosanoat, от германска - MAN Truck & Bus AG, един от водещите международни доставчици на автобуси и услуги в областта на автомобилния транспорт.
Kamaz Trading Company е официалният дистрибутор на Kamaz в Казахстан, представящ бранда в продажби, следпродажбено обслужване, резервни части, и финансови услуги.

От 1963 г. Otokar произвеждат автобуси за обществения транспорт със собствена технология, дизайн и приложения. Като лидер в автобусната индустрия в Турция, компанията има над 2000 служители в завода си, построен на площ от 552 000 м2 в Сакария. Като редовен изложител на Busworld в Турция, Европа и Латинска Америка, Otokar проучва възможностите за износ по целия свят.

Saktagan е казахстанска компания, чиято основна дейност е производство и монтаж на търговски превозни средства, както и калибриране, ремонт и монтаж на тахографи, технически прегледи на моторни превозни средства, възстановяване на стъпала, доставка на авточасти и гуми директно от производители. Saktagan произвежда гама от градски и междуградски автобуси с марката Almabus.

Най-големият производител на автомобили в Казахстан, Saryarka AvtoProm, сключи договор за съвместни инвестиции с China National Machinery Import and Export Corporation (CMC). Така компанията стана официален производител и дистрибутор на китайски марки, например автобусите Ankai.

<< Обратно към новините