FLiP2Go е образователният NEOPLAN Skyliner

31.05.2019

FLiP2Go е образователният NEOPLAN Skyliner

MAN преобрази NEOPLAN Skyliner по доста нетрадиционен начин, за да го превърне в мобилен свят на знанието. Експертите по модификация на автобуси в Плауен превърнаха NEOPLAN Skyliner в учебна база на колела.

Целта на автобуса FLiP2Go е да осигури забавен подход и да подпомогне децата и младежите в цяла Австрия да се запознаят с финансите, чрез използването на интерактивни мултимедийни конзоли.

FLiP2Go обикаля из цяла Австрия и вече има значителен принос към изучаването на начините за управление и отношението към паричните средства. В инициативата участват и Erste Bank заедно с регионалните спестовни банки.

Как работи системата? Седем интерактивни мултимедийни конзоли очакват посетителите на FLiP2Go. Играещите могат да работят в екип или да се съревновават един срещу друг. Една от станциите - World Trip, например, е виртуално пътуване, позволяващо на играчите да видят какви ефекти могат да имат техните потребителски решения в глобализирания свят. А Job-O-Mat показва връзката между възможностите за обучение и доходите.

Отделните игрални кабини на горната и долната палуба са оборудвани с високопроизводителни игрални компютри. Децата и младите хора могат да играят и решават различни задачи на мултитъч дисплеите с 4K резолюция, които са вградени в маси от неръждаема стомана. Висококачественото Hi-Fi оборудване гарантира реалистичен звук.Предизвикателството, свързано с FLiP2Go е било да се интегрира оборудването на отделните станции, както и мултимедийния контрол от по-високо ниво, състоящ се от централен компютър с Intel i7-7700 UMTS рутер и WiFi точка за достъп в NEOPLAN Skyliner. Необходимото помещение за сървърите е обособено в багажното отделение, където се намира и резервен генератор с външна охладителна система.

В допълнение към игралните кабини, долната палуба на първокласния автобус разполага и с игрална станция, достъпна за ползватели на инвалидни колички, закачалка за връхни дрехи и гише за регистрация. До 32 играчи могат едновременно да завършат 100-минутен гейминг рунд на двата етажа на NEOPLAN Skyliner.
Дизайнът на играта, софтуерът и интериорният дизайн са на агенцията Jangled Nerves, а изпълнението е на експертите на MAN.

<< Обратно към новините