Daimler тества eCitaro в 14 европейски страни

11.03.2019

Daimler тества eCitaro в 14 европейски страни

Mercedes-Benz eCitaro ще бъде тестван в 14 европейски държави. Електробусът вече направи своя гастрол във Флоренция, където в продължение на 2 седмици обслужваше линиите на обществения транспорт на града.

Тестът в Италия започна на 19 февруари. Използваният електробус е с 2 врати и пътуването с него бе напълно безплатно за пасажерите. Целта на този тест е да покаже на потребителите предимствата на електрически задвижваните автобуси. Също така от Daimler са си поставили за цел да проверят поведението и автономния пробег на eCitaro в градски трафик, при пълно натоварване в пиковите часове.

Тестът в Италия е част от мащабен проект, който ще обхване още 13 европейски държави. На местна почва Mercedes-Benz заедно с операторите на обществения транспорт в съответната държава ще изпробват качествата и пригодността на eCitaro. Освен Италия, подобни тестови изпитания са планувани в Люксембург, Полша, Франция, Австрия, Русия, Белгия, Холандия, Унгария, Дания, Испания, Финландия, Естония и Норвегия.Новият Mercedes-Benz eCitaro, който наскоро бе отличен с наградата Автобус на годината в Испания, е сред електробусите, които са в основата на промяна на стратегия, насочена към електрифициране на обществения автобусен транспорт в градовете. От Daimler са сигурни, че eCitaro ще може да замени градските автобуси с двигатели с вътрешно горене почти напълно само след няколко години.

<< Обратно към новините