Otokar показа първия турски електробус на Busworld Turkey 2012

20.04.2012

Близо 200 компании и фирми отвориха своите щандове на Busworld Turkey 2012. Поредното издание на най-голямото изложение за автобуси, автобусни аксесоари и оборудване на Балканите и в Югоизточна Европа започна на 19 април и продължава до 21 април в Istanbul Expo Center. Международното изложение се провежда на всеки 2 години в турския мегаполис. Организатори на Busworld Turkey 2012 както винаги са Busworld и HKF Trade Fairs...


Близо 200 компании и фирми отвориха своите щандове на Busworld Turkey 2012. Поредното издание на най-голямото изложение за автобуси, автобусни аксесоари и оборудване на Балканите и в Югоизточна Европа започна на 19 април и продължава до 21 април в Istanbul Expo Center. Международното изложение се провежда на всеки 2 години в турския мегаполис. Организатори на Busworld Turkey 2012 както винаги са Busworld и HKF Trade Fairs.
 


Най-значимата премиера по време на изложението се състоя на щанда на турски производител на автобуси Otokar. От завода в Адапазаръ идва първият турски напълно електрически автобус Doruk Electra. Doruk е името под, което се продава в Турция моделът, познат в Европа като Vectio. Doruk Electra e нископодов градски автобус с дължина 9 м. Изминава до 280 км с едно зареждане на батериите и може да превозва до 49+1 пътници.
Щандове на изложението имат почти всички турски производители на автобуси, като от големите липсва само Isuzu. С колоритни и големи щандове в Истанбул се представят Mercedes-Benz Turk, Temsa, BMC, Güleryüz... За първи път пред широка публика се появява младият турски производител, TCV, който има амбиции да продава градските си автобуси в Германия. Чуждото участие при производителите на автобуси идва от Индия – Ashok Leyland, Полша - Autosan, Германия – Viseon, Иран – OGHAB…
Сред производителите на възли агрегати и системи за автобуси както винаги са Cummins, Voith, ZF… 

За първи път през тази година по време на Busworld Turkey акредитираните журналисти избраха най-добър щанд. При автобусните производители наградата отида при Otokar, чийто щанд бе аранжиран като съвременна градска среда – с шадраван, пейки, павилиони за пуканки и вестници, и разбира се – спирка на автобус.

При изложителите на оборудване и системи най-добър се оказа щандът на Cummins, където перфектно бяха наредени представени двигатели с екопоказатели, отговарящи на нормите Евро-4 и Евро-5. Всъщност едната новина от Истанбул е че вече всички турски производители влагат в автобусите си двигатели с минимално ниво на екологичност Евро-5, тъй като нормата вече е задължителна при регистрация на нови автомобили за работа в Турция.

Подробности в майския брой на списание КАМИОНИ, приложение АВТОБУСИ

<< Обратно към новините