Първи снимки на Setra ComfortClass 500

01.03.2012

Първи папарашки снимки на Setra ComfortClass 500 се появиха в интернет пространството. Новият туристически автобус на Daimler и Evo Bus се очаква да бъде представен пред широка публика през есента, по време на най-голямото в света международно изложение за комерсиални автомобили IAA, провеждано на всеки 2 години в германския град Хановер...


Първи папарашки снимки на Setra ComfortClass 500 се появиха в интернет пространството. Новият туристически автобус на Daimler и Evo Bus се очаква да бъде представен пред широка публика през есента, по време на най-голямото в света международно изложение за комерсиални автомобили IAA, провеждано на всеки 2 години в германския град Хановер.
 


Макар все още от най-големия световен производител на автобуси да не са обявили това официално, предположенията, които вървят от около година, явно са повече от достоверни. Доказателство за това са кадрите на автобуси в камуфлажна премяна, заснети от различни хора по пътищата на Южна Германия. Силуетът на автобусите недвусмислено показва принадлежността им към фамилията на бижутата в бранша – Setra. Феновете на реномираната марка отдавна тръпнат в очакване на новата Пета серия, на дизайна, иновациите и лукса, който ще предложи тя. Нормално очакванията са, че Setra отново ще демонстрира технологии и постижения, които досега не са прилагани в автобусното производство. Какво обаче се крие под камуфлажа ще се разбере наесен. 

Setra ComfortClass 500 трябва да замени произвеждания повече от 10 години ComfortClass 400, който ще върви на поточната линия в Улм още около 2 години. Естествено, след ComfortClass 400 идва ред и на истинския връх в автобусното производство Setra TopClass 500. При неговата поява изненадите със сигурност ще са още по-големи, защото вече повече от 60 години Setra налага стандарти в автобусното производство, по които всички се равняват.

<< Обратно към новините