MAN TGE: широк избор от възможности

06.10.2017

MAN TGE: широк избор от възможности

MAN Truck and Bus организира в края на септември първи официални тестове на новия MAN TGE в планината Монсерат, в близост до Барселона. За две седмици близо 300 журналисти от цяла Европа имаха възможност да тестват на пътя първият голям транспортер на немския производител на товарни автомобили.

Световният дебют на първият ван в историята на MAN се състоя точно година по рано, по време на 66-ото издание на най-голямото в света изложение за търговски превозни средства IAA Nutzfahrzeuge 2016 в Хановер.В подножието на планината Монсерат в сърцето на Каталуня, на разположение на членовете на журитата Международен ван и Международен камион на годината, сред които и представител на списание КАМИОНИ, бяха предоставени дузина разновидности на TGE. Освен товарните закрити фургони в различни варианти – стандартна или дълга база, товарно пространство пригодено за различни дейности или термоизолирано хладилно пространство, възможността за тест включваше и няколко шаси-кабини – единични или двойни с бордови надстройки за разнообразен набор от дейности. Една част от автомобилите бяха натоварени, а други от тях – без товар. Конфигурацията на вановете беше разнообразна - предно, задно или пълноприводно задвижване, чрез доказаната години наред при леките автомобили от концерна Volkswagen AG версия 4Motion.Брат-близнак на актуалния носител на наградата „Международен ван на годината 2017“ Volkswagen Crafter, логично MAN TGE се предлага със същите параметри. Моделът покрива максимално допустима маса от 3 до 5,5 тона и по този начин мюнхенският производител на товарни автомобили вече предлага на своите клиенти решения в широкия диапазон от 3 до 44 тона чрез пълната си гама обогатена от най-новия член на поколението TG. TGE е наличен с две колесни бази, три височини и три дължини, а максималният обем на товарното му пространство е 18,4 куб. м.Двигателят на MAN TGE е добре познатият двулитров турбодизел TDI, Common Rail, Евро-6, който се предлага с мощности от 100, 120, 140 и 180 к.с. Стандартно предавателната кутия е 6-степенна механична, но до края на годината ще е налична и 8-степенна автоматична за версиите със задвижване на предните колела.
MAN TGE в различните си конфигурации, включително и с бордови надстройки на Junge, Schmitz Cargobull, Krone, Spier или самосвални от Henschel, Schoon and Scattolini могат лесно и бързо да бъдат конфигурирани чрез новата платформа Vans to Go и да бъдат доставени директно от производителя в Мюнхен, заедно с необходимата за клиента надстройка.

Повече за новия MAN TGE може да прочетете в ноемврийския брой на сп. КАМИОНИ.

<< Обратно към новините