Volvo Trucks - иновации за днес и за бъдещето

30.09.2016

Volvo Trucks - иновации за днес и за бъдещето

На щанда на Volvo Trucks нямаше една-единствена впечатляваща премиера, но шведите бяха изложили всичките си новости, които постепенно представяха през последните години - I-Shift Dual Clutch, I-Shift с бавни предавки, тандемен мост с повдигаща се ос, най-бързият камион Iron Knight...

Или както каза в представянето си Клаас Нилсън, президент на Volvo Trucks - тук на този щанд сме заобиколени навсякъде от ноу-хау и знание.

Президентът на Volvo Trucks беше горд да сподели последното доказателство за отличното представяне на камионите Volvo - победата в дългосрочния немски тест Fehrenkötter, в който участват седем камиона от седемте големи европейски марки. Тестът се фокусира върху общите разходи за притежаване на превозното средство TCO при реални работни условия в продължение на две години и половина. Той се провежда от немската фирма Fehrenkötter съвместно с изданието trans aktuell. В теста участва Volvo FH с 13-литров Евро 6 двигател и трансмисия I-Shift. Освен че е показал най-нисък TCO, FH е бил и с най-нисък разход на гориво.

Фактът, че разработваме и произвеждаме сами цялата силова линия, ни позволява да постигнем оптимална интеграция и комуникация между двигателя и трансмисията, подчерта Клаас Нилсон. Хардуерът и софтуерът могат да бъдат настроени така, че да се постигне най-добрият възможен баланс между отлична производителност и нисък разход на гориво. Двете най-значителните промени в силовата линия, която беше обявена през пролетта на тази година, са по-висок коефициент на компресия при двигателите с мощности 420 и 460 к.с. и нов оптимизиран турбокомпресор при 13-литровите варианти с мощности 500 и 540 к.с.

 

Повече подробности в октомврийския брой на списание КАМИОНИ.

<< Обратно към новините