MAN - премиера на TGX PerformanceLine и платформата RIO

30.09.2016

MAN - премиера на TGX PerformanceLine и платформата RIO

Световните премиери на щанда на MAN бяха две - новият ван MAN TGE и най-новият член на семейството на автобусите - NEOPLAN Tourliner. По отношение на камионите MAN представи за първи път няколко неща - новата си стратегия Future Lion, обновените си гами TGL, TGM, TGS и TGX, както и платформата RIO, с която мюнхенският производител показа, че е готов за логистиката на бъдещето.

Йоахим Дреес, главен изпълнителен директор на MAN Truck & Bus подчерта, че фирмата е един от най-силните стълбове в Volkswagen Truck & Bus. Подобно изявление той прави за първи път. Йоахим Дреес очерта и стратегията за идните години, която включва три основни момента - силен фокус върху пазарите и продуктите, много инвестиции в R&D и разширен бизнес модел с фокус върху услугите. Типичен пример за третия момент е показаната платформа RIO.

Премиера на IAA бяха обновените серии TG с нов външен и вътрешен вид, подобрени двигатели, нова скоростна кутия за влекачите 4х2 и подобрена система Efficient Cruise. Специално беше представен най-мощният член на TGX фамилията - PerformanceLine с двигател с мощност 640 к.с. Този топ двигател от гамата на MAN сега може да се инсталира в почти всички варианти на TGX D38. Изпитаният и добре познат мотор D26 е с увеличени мощност с 20 к.с. и с 200 Нм повече въртящ момент, като по този начин максималната му мощност е 500 к.с. Направени са множество подобрения с цел по-ниски емисии.

 

Повече подробности в октомврийския брой на списание КАМИОНИ.

<< Обратно към новините