DAF - премиера на система за управление на парка DAF Connect

30.09.2016

DAF - премиера на система за управление на парка DAF Connect

DAF Transport Efficiency беше общата тема на експозицията на DAF на IAA в Хановер. По време на най-голямото изложение за товарни автомобили DAF Trucks отбелязаха няколко годишнини:

50 години от старта на производството си в Белия и 20 години, откакто фирмата е в рамките на концерна Paccar, като по този повод бе съобщено, че за 2015 г. Paccar е на четвърто място в света по производство на камиони с обща маса 16 или повече тона.

Новият президент на DAF Престън Фейт се представи за първи път пред широк кръг журналисти и съобщи, че през 2015 г. концернът Paccar е направил 548 млн. щатски долара инвестиции главно в Център за тестване на двигатели, в нов дистрибуционен център за резервни части и в нов завод в Бразилия. Почти навсякъде в Европа DAF е увеличил пазарните си дялове през изминалата година и е лидер на европейския пазар за влекачи за първото шестмесечие на тази година.

Най-голямата новост на щанда на DAF беше системата за управление на парка DAF Connect. Тази система предлага на операторите информация в реално време за ефикасността на превозните средства и водачите - информация за местоположението на превозните средства, разхода на гориво, изминатите километри, времето на празен ход и други излиза в ясен вид онлайн на дисплей на контролното табло. Може да се конфигурират отчети за разхода на гориво с текущи и исторически данни и така да се сравняват както водачи, така и различните превозни средства от парка. Накратко DAF Connect съдържа всички характеристики на една съвременна система за управление на парка. Тя е отворена система, може да се използва за всякакви марки камиони и може да бъде добавяна и към вече съществуваща система за управление на парка. DAF Connect ще се предлага на пазара от четвъртото тримесечие на 2016 г.

Повече подробности в октомврийския брой на списание КАМИОНИ.

 

<< Обратно към новините