Mercedes-Benz Travego M е „Coach of the Year 2010”

05.10.2009

Луксозният туристически Mercedes-Benz Travego M е Автобус на годината 2010, съобщиха от Busworld. Призът Coach of the Year е присъден от жури, съставено от журналисти, работещи във водещи списания от 17 европейски държави. Основният тест The Coach Euro test 2009 с автобусите, кандидати за наградата, е проведен в началото на лятото в северен Париж с помощта на AFTIFTIM, която е една от водещите в Европа организации за обучение в транспорта.

Луксозният туристически Mercedes-Benz Travego M е Автобус на годината 2010, съобщиха от Busworld. Призът Coach of the Year е присъден от жури, съставено от журналисти, работещи във водещи списания от 17 европейски държави. Основният тест The Coach Euro test 2009 с автобусите, кандидати за наградата, е проведен в началото на лятото в северен Париж с помощта на AFTIFTIM, която е една от водещите в Европа организации за обучение в транспорта. Номинирани за приза бяха Mercedes Benz Travego, Neoplan Cityliner, Barbi Maestro, Van Hool Altano и английският Plaxton Elite. Петте автобуса са премивали 23 км пътен тест, включващ кратък магистрален участък и междуградски път. Победителят Mercedes-Benz Travego M е с дължина 13м и е на три оси. Боядисан е в жълто-черно, а от двете му страни по дължина е изписано “Mercedes-Benz сигурен автобус”.
Определящи за избора на журито бяха системите за сигурност, вложени във флагмана на автобусите Mercedes-Benz. Оборудването на третото поколение на Travego, което дебютира на пазара преди година включва ABS, ASR, ESP, Lane Assist, Front Collision Guard, ART. Както и за първи път приложеният при автобуси Active Brake Assist (ABA). По време на предстоящото в средата на октомври голямо международно автобусно изложение Busworld’09 в белгийския град Кортрейк Стюарт Джонс, председател на журито ще връчи наградата Coach of the Year на Mercedes-Benz.

<< Обратно към новините