Iveco Magelys Tourism: непрестанно усъвършенстване за по-добри характеристики

12.06.2015

Iveco Magelys Tourism: непрестанно усъвършенстване за по-добри характеристики

Получил признание за своя елегантен аеродинамичен силует и ниски експлоатационни разходи, автобусът Magelys Tourism вече разполага с допълнителни решения за намаляване разхода на гориво.

Получил признание за своя елегантен аеродинамичен силует и ниски експлоатационни разходи, автобусът Magelys Tourism вече разполага с допълнителни решения за намаляване разхода на гориво.

По отношение на своите превозни средства в Iveco Bus обръщат специално внимание на намаляването на общите разходи за притежание (TCO), които са мярка за рентабилност на транспортните фирми. Спечелилият си репутация за надеждност двигател Magelys Евро-5 Cursor отстъпи през 2013 г. място на двигателя от ново поколение Евро-6 Cursor, който е още по-икономичен и щадящ околната среда.

Този високотехнологичен двигател използва системата за каталитична редукция HISCR, патентована от FPT Industrial, която осигурява просто решение на трудната задача за намаляване на вредните емисии, поставена от екологичните норми Евро-6, без добавяне на сложни компоненти, тъй като не използва рециклиране на отработените газове (EGR). Този двигател е също така с 200 кг по-лек от своя предшественик от поколението Евро-5.

В комбинация с много други подобрения, включително оптимизирана трансмисия (налична с няколко различни предавателни числа на задната ос), силовият агрегат на Magelys Евро-6 вече осигурява по-нисък разход на гориво от поколението Евро-5. Iveco Bus обаче не са спрели дотук и са въвели поредица от подобрения, сред които е и непрестанна работа по усъвършенстване на аеродинамиката. Резултатът от всички тези подобрения се изразява в допълнителна икономия на гориво от 7% при постоянна скорост по магистрала (100 км/ч), отразяваща се положително на един от най-важните компоненти на общите разгоди за притежание (разходът на гориво), позволявайки икономия вразмер на 20 000 евро в рамките на тригодишен период. По този начин флагманът на Iveco Bus се нарежда сред най-добрите в своя клас в Европа.Подобренията са резултат от интензивни изпитания в аеродинамичен тунел на колоните на предното стъкло, огледалата за обратно виждане и формата на ъглите на предната броня за намаляване на турбуленцията и подобряване на обтекаемостта. Всички те са потвърдени в реални условия при пътни изпитания с използване на два автобуса, собственост на клиенти на компанията.

Автобусите Magelys са сред предпочитаните от множество френски и европейски туроператори заради своя бордови комфорт, усещане за пространство и панорамната видимост, която радва пътниците благодарение на комбинацията от странични и покривни прозорци. Сведените до минимум експлоатационни разходи са още едно предимство на Евро-6 Magelys.

<< Обратно към новините