Златен камион Volvo FH на Truck Show КАМИОНИ 2015

02.06.2015

Златен камион Volvo FH на Truck Show КАМИОНИ 2015

Уникален златен камион Volvo FH пристигна у нас специално за Truck Show КАМИОНИ 2015. За екстериора му са използвани 35 м специално златно фолио и над 10 л течен златен каучук. Изработката е отнела 5 дни, а в нея са участвали трима специалисти. За да се запази атрактивният екстериор той може да бъде измиван само ръчно...

Уникален златен камион Volvo FH пристигна у нас специално за Truck Show КАМИОНИ 2015. За екстериора му са използвани 35 м специално златно фолио и над 10 л течен златен каучук. Изработката е отнела 5 дни, а в нея са участвали трима специалисти. За да се запази атрактивният екстериор той може да бъде измиван само ръчно.

Златният камион е създаден като символ на новия златен сервизен договор на Volvo Trucks, с който компанията поема ангажимент за максимален пробег, посредством проследяване и диагностика от разстояние на реалния пробег и ключови компоненти на товарния автомобил. Така сервизното обслужване и подмяната на износени компоненти се планират в аванс, като се избира най-точния момент.

„Когато в България някой свърши добра работа или ни направи услуга, имаме навика да казваме „Златен си!“. Това е и смисълът на новия ни договор за обслужване и символиката на златния ни камион”, обясни Иван Зънзов, директор продажби на нови товарни автомобили Volvo във Волво Груп България.

Златният камион не се продава, въпреки че вече има заявки да влезе в частни колекции. Интерес към машината проявяват и две световни хип-хоп звезди, които искат да заснемат клип с него, но проектът все още се пази в тайна.

„Покрай видеото с братя Пулеви, което заснехме миналата година на летище Лесново, и други проекти, съм виждал много красиви камиони Volvo. Но златният наистина е „звездата“! Лично аз бих го снимал в музикален клип и не само с хип-хоп изпълнители”, коментира режисьорът Александър Моллов.

Как е направена уникалната машина може да видите от ТУК.

<< Обратно към новините