14 нови тролейбуса Solaris Trolino 12 за градския транспорт на Стара Загора

09.02.2015

14 нови тролейбуса Solaris Trolino 12 за градския транспорт на Стара Загора

На 9 февруари (понеделник) в Община Стара Загора ще бъде подписан договорът за доставка на нови тролейбуси Solaris Trolino 12 по интегрирания проект за обновяване и модернизиране на обществения транспорт на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината...

На 9 февруари (понеделник) в Община Стара Загора ще бъде подписан договорът за доставка на нови тролейбуси Solaris Trolino 12 по интегрирания проект за обновяване и модернизиране на обществения транспорт на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината. 


Договорът е на стойност 12 650 299,20 лева с ДДС, а срокът на доставката е 217 дни от датата на подписването му. Доставката е част от проект: „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ (2007-2013). Обществената поръчка по проекта разделена на три части: доставка на 14 тролейбуса, доставка на специализиран автомобил за ремонт и поддръжка, както и доставка на оборудване за тролейбусното депо на град Стара Загора.

Техническите стандарти и спецификации изискват тролейбусите да са с нисък под, единични, с капацитет най-малко 100 пътници и оборудвани с климатик. Тролейбусите следва да имат техническа възможност да се накланят, така че височината на стъпалото да бъде не повече от 7 см, както и информационна система предоставяща информация на пътниците за спирки, време, температура на въздуха и т.н. Силовата линия, както и при доставените за София тролейбуси, е от Škoda Electric.

Това е поредната обществена поръчка за доставка на градски автобуси и тролейбуси, която печели през последните години у нас полският производител Solaris Bus & Coach. Доставката е спечелена в конкуревцията на още двама участници - украинска и румънска фирма.

Софийската фирма „Сатис“ ДЗЗД започна рехабилитацията на съществуващата и изграждането на нова, общо над 19 км, въздушно-контактна мрежа (ВКМ) за тролейбусния транспорт. Стойността на договора е 4 413 447,72 лв. с ДДС. За първи път от 1987 г. насам се извършва основен ремонт на ВКМ в Стара Загора.

Консорциум „Хемус-Дизайн-Строй“, град София проектира и извършва строително-монтажни работи по градската пътна мрежа. През пролетта на 2015 г. старозагорци ще могат бързо и безопасно да се придвижват с велосипед по специални велоалеи, които ще бъдат част от пътната инфраструктура на града. Стойността на договора е 2 134 583,27 лева с ДДС.

Вече приключи ремонтът и рехабилитацията на тролейбусното депо в Стара Загора, както и доставката на оборудване. Изпълнител бе старозагорската фирма „СТА Инженеринг“ ЕООД. Сумата по договора е 100 232,48 лева с ДДС.

 

<< Обратно към новините