Irizar i6 е Автобус на годината в Испания

26.01.2011

Новият модел i6 на испанския производител Irizar получи престижната награда Автобус на годината 2011 в Испания. Премиерата на автобуса беше през септември 2010 г. по време на международното автобусно изложение FIAA’10 в Мадрид. Няколко месеца след това дойде признанието. Автобусните награди в Испания се присъждат от утвърдените местни списания Viajeros и Transporte3, в чиято тематика попада автобусният бранш...

Новият модел i6 на испанския производител Irizar получи престижната награда Автобус на годината 2011 в Испания. Премиерата на автобуса беше през септември 2010 г. по време на международното автобусно изложение FIAA’10 в Мадрид. Няколко месеца след това дойде признанието. Автобусните награди в Испания се присъждат от утвърдените местни списания Viajeros и Transporte3, в чиято тематика попада автобусният бранш.

 

 

i6 става деветият носител на наградата, която се присъжда за върхови постижения при пускането на пазара на нов модел автобус. Журито е от 26 души, сред които има експерти от бранша, транспортни оператори, журналисти, представители на държавни и обществени институции и организации. Наградата бе връчена на победителите в присъствието на повече от 300 професионалисти от сферата на автобусите. Тя е четвърта за Irizar в историята на конкурса. Досега производителят от Ормайстехи е печелил приза за моделите си Century (1995 г.), PB (2002 г.), New Century (2005 г.).

Подробности за новия i6 – в броя на сп. КАМИОНИ, приложение АВТОБУСИ от февруари

<< Обратно към новините