Otokar представя гамата си Евро-6 в София и Варна

10.04.2014

Турският производител организира тестови шофирания на Navigo C, Navigo T, Navigo T Mega и Vectio T

Otokar представя гамата си Евро-6 в София и Варна

Обновените автобуси на Otokar, покриващи емисионните изисквания Евро-6, дойдоха за първи път в България. Първата спирка на международната обиколка Otokar Tour бе в София, хотел Hilton, като на паркинга на хотела бяха представени 4 от моделите на най-големия турски автобусен производител...

Обновените автобуси на Otokar, покриващи емисионните изисквания Евро-6, дойдоха за първи път в България. Първата спирка на международната обиколка Otokar Tour бе в София, хотел Hilton, като на паркинга на хотела бяха представени 4 от моделите на най-големия турски автобусен производител.

През целия ден на 10 април партньори и клиенти на марката от България можеха да разгледат, да се повозят и да покарат градския Navigo C (с дължина 7721 мм) и туристическите Navigo T (7721 мм), Navigo T Mega (8395 мм) и Vectio T (1010 мм). Дошлите на представянето представители на български автобусни фирми пък получиха компетентни разяснения от специалистите на Автокам БГ, вносител на Otokar за България. По време на обиколките и едночасовите драйвтестове можеха да се усетят стабилността, комфорта и динамичните качества на автобусите.

За европейския пазар Navigo Евро-6 се оборудва с двигател  Cummins ISBe4.5E6, 4-цилиндров с работен обем 4462 см3  и максимална мощност

180 к.с при 2300 об./мин. При по-големия Vectio C производителят разчита на силов агрегат MAN D0836 LOH 72, шестцилиндров с работен обем 6871 см3 и максимална мощност 290 к.с при 2300 об./мин.

За българския пазар от Otokar изтъкнаха, че разчитат особено много на модела Navigo T Mega. Салонът на комфортния туристически автобус може да се оборудва с до 35+1 седящи места. Много надежди се възлагат и на Vectio T. 10-метровият пълноценен туристически автобус има изключително приятна визия и предлага комфорт на най-високо ниво. Салонът, освен с всички екстри за продължително пътуване е оборудван и с тоалетна. Нещо повече – от Otokar издадоха, че до края на 2014 г. ще пуснат на пазара и версия на туристическия Vectio T Mega с тоалетна.

Втората спирка на Otokar Tour е на 15 април във Варна, Бизнеспарк Варна. Преди България, обиколката премина през Гърция, а след морската ни столица заминава за Прага.

<< Обратно към новините

Галерия