Автобуси

Идва ново поколение на VDL Citea Electric

Холандският автобусен производител VDL Bus & Coach обяви, че е готов с пускането на новото поколение на електрическата версия на градския си модел Citea. То ще бъде представено за пръв път по време на изложението Busworld Europe 2021 през октомври следващата година в Брюксел.

02.12.2020 

Irizar пуска гама от CNG и LNG автобуси

В резултат на усилията си да предложи иновативни и устойчиви решения за различните бъдещи нужди от мобилност, испанският производител Irizar Group включва компресиран природен газ (CNG) и втечнен природен газ (LNG) в гамата от задвижващи технологии за автобусите си.

24.11.2020 

Solaris е пазарен лидер при електробусите в Западна Европа

Solaris отчете най-големия дял от новорегистрирани автобуси с електрически задвижвания в Западна Европа за първите три тримесечия на 2020 г. За въпросния период 242 модерни електрически автобуси Urbino са излезли по улиците на европейските градове.

24.11.2020 

Ново поколение скоростни кутии EcoLife 2 за автобусите на MAN

Те вече са стандартна характеристика на градските и междуградските автобуси на MAN. Удобни автоматични скоростни кутии с преобразувател на въртящия момент, които осигуряват максимално удобство за водача. С пускането на EcoLife 2, на път излиза ново и още по-ефективно поколение.

17.11.2020 

EMil е първият германски автономен шатъл

Германия постигна важен напредък в автономното шофиране. На частен терен в Шлезвиг-Холщайн технологията на EasyMile задвижи първата автоматизирана операция от 4-о ниво в страната, в партньорство с GreenTEC.

03.11.2020 

MAN eManager дава нови дигитални решения

От четвъртото тримесечие „облачно“ базираната платформа RIO от TRATON ще предлага нова услуга за автобусите MAN Lion’s City E: MAN eManager.

28.10.2020 

Пазарът на автомобили за работа в ЕС с 13% растеж през септември

През септември 2020 г. търсенето на автомобили за работа (CV) в Европейския съюз се увеличи значително, което дава поводи за оптимизъм въпреки усложнената обстановка, породена от пандемията.

27.10.2020