Автобуси

FlixBus пуска линии от Букурещ до черноморските ни курорти

От 22 юли FlixBus пуска автобусни пътувания до някои от най-популярните туристически дестинации в България, като Слънчев бряг, Златни пясъци, Варна, Обзор, Бургас, Албена и Каварна, с цел да се включи в рестарта на международния туризъм.

20.07.2021 

В София се движат 30 нови тролейбуса на Škodа Transportation

Хиляди пътници в София вече използваха новите тролейбуси, доставени на Центъра за градска мобилност от чешката група Škoda Transportation. Тя e произвела и доставила за столицата 30 модерни нископодови тролейбуса.

08.07.2021 

Изпитите на кандидат-водачите в София ще се провеждат в реновирана сграда

Изпитите на кандидатите за водачи в София ще се провеждат в реновирана сграда, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на откриването на залата в Областния отдел на ИА Автомобилна администрация в София.

06.07.2021 

TRATON GROUP със стратегия за Китай

TRATON GROUP възнамерява да завърши сливането си с американския производител на автомобили за работа Navistar на 1 юли 2021 г.

01.07.2021 

Тръгва първият автобус за дълги разстояния на LBG

Първият автобус за превози на дълги разстояния с двигател, захранван от биогаз, тръгва ще се движи по маршрута Стокхолм – Осло.

01.07.2021 

Автомобилна администрация демонстрира новата си електронна система

ИА „Автомобилна администрация“ ще проведе онлайн демонстрация на системата за предоставяне на електронни административни услуги.

24.06.2021 

ЕС променя модела за таксуване за камиони

Европейският парламент постигна споразумение за нови правила за пътните такси за камиони. Ще се осъществи преход от таксуване възоснова на време, към такси на база изминато разстояние. Целта е да се намалят емисиите на CO2.

22.06.2021