Агри-М ще сглобява LeciTrailer

сп. Камиони, 2013, Бр. 8
18.10.2013

Агри-М ще сглобява LeciTrailer

Официалният дилър на марката Агри-М започва съвместно сглобяване на полуремаркета с испанския производител, чийто официален вносител е Сертрък България. На първо време шаситата ще се доставят от Испания. Агри-М ще сглобява надстройките и ще се занимава с продажбите и следпродажбеното обслужване...

Официалният дилър на марката Агри-М започва съвместно сглобяване на полуремаркета с испанския производител, чийто официален вносител е Сертрък България. На първо време шаситата ще се доставят от Испания. Агри-М ще сглобява надстройките и ще се занимава с продажбите и следпродажбеното обслужване.

В края на септември пловдивската фирма Агри-М, оторизиран дилър на Scania, Isuzu и няколко марки прикачна техника, обяви началото на дейността си по сглобяването на ремаркета LeciTrailer в един от сервизните си центрове в Пловдив. На събитието, организирано от Агри-М съвместно със Скания България  и лекотоварното подразделение на Порше БГ, присъстваха г-н Карлос Мартинес Алкалде от страна на LeciTrailer и г-н Христо Иванов от фирма Сертрък България, официален вносител на испанската марка.
В сервиза на Агри-М вече са сглобени първите четири полуремаркета тип „щора“. Те пристигат в България под формата на готови комплекти, като по този начин се намаляват разходите за транспорт. Шаситата се транспортират по четири наведнъж, като едно от тях служи за транспортно средство на останалите три (натоварени едно върху друго) и на частите за сглобяване на надстройките.
Процесът по сглобяването е координиран с LeciTrailer, чиито специалисти са оказали съдействие при обучението на персонала и подготовката на инструменталното оборудване, необходимо за една толкова специфична дейност. Според г-н Алкалде „българските специалисти са се справили превъзходно със сглобяването на първите бройки“.
LeciTrailer има още няколко подобни партньорства по света, но предприятието в Пловдив е първото по рода си в Европа. Очаква се то да допринесе за увеличаването на продажбите на марката в България благодарение на новосъздадените възможности за предлагане на висококачествените испански ремаркета на по-ниска цена. „Амбицията ни е по този начин да реализираме минимум 100-150 ремаркета на българския пазар през 2014 година,“ заяви пред КАМИОНИ г-н Алкалде.
„Ако първоначалният план се увенчае с успех, на по-късен етап Агри-М има готовност да усвои и сглобяването на най-важните компоненти в конструкцията на ремаркетата – мостовете,“ декларира г-н Борислав Портев от името на пловдивската фирма. В случая мостовете са VALX, холандско производство. Допреди няколко години заводът на VALX е бил поддоставчик на мостове за BPW, което до голяма степен обяснява приликите в конструкцията и надеждността на продуктите на двете марки.
„Стандартната европейска гаранция на VALX е две години, но в подкрепа на българския проект марката ще предлага на нашия пазар специална удължена гаранция от 5 години или 1 млн. км,“ обяви г-н Христо Иванов от Сертрък България. Въпреки че VALX е предпочитан доставчик и ключов партньор на испанския производител на ремаркета, българските клиенти на LeciTrailer ще имат избор между различни марки мостове, включително SAF и BPW.
Възможността за максимално гъвкаво специфициране на продукта е още едно важно предимство на българската сглобка. Всяко ремарке ще може да се изгражда на място в пълно съответствие с индивидуалните изисквания на клиента, без това да усложнява и затруднява доставката. Допълнителен плюс е детайлното познаване на продукта от страна на сервизните специалисти, което ще осигури спокойствие на клиентите по отношение на следпродажбеното обслужване.
Инициативата на Агри-М, Сертрък България и LeciTrailer е отличен пример за сътрудничество, реализирано на базата на най-добрите европейски практики в бранша. КАМИОНИ пожелава искрено успех в начинанието!

 

Красимир Кирилов

<< Обратно към новините

Галерия