Нов изпълнителен директор на MVB Truck & Bus Bulgaria

05.01.2023

Нов изпълнителен директор на MVB Truck & Bus Bulgaria

От началото на годината Григорий Карайков е новият изпълнителен директор на MVB Truck & Bus Bulgaria, официален вносител на MAN Truck & Bus.

Григорий Карайков има 20-годишен опит в света на товарните автомобили в представителствата на Mercedes-Benz за България. Той е работил главно в сферата на следпродажбеното обслужване, като постепенно и постъпателно се издига на различни мениджърски позиции.

Започва кариерата си през април 2002 г. на позиция Техническо подпомагане Товарни автомобили, отговаряйки за цялата сервизна мрежа в България. Веднага на следващата година започва да прави и технически обучения за товарни автомобили.

През 2008 г. при разрастване на дейността става Мениджър Техническо подпомагане и технически обучения за товарни автомобили Мercedesenz и Fuso, а от 2012 г. започва да отговоря и за леките автомобили.

С основаването на Силвър Стар през 2017 г. заема позиция Мениджър Сервизна дейност, като отговаря за цялата сервизна дейност. През 2019 г. се прехвърля в Сервиз Товарни автомобили в Силвър Стар Ритейл София, като Ръководител сервизна дейност Товарни автомобили, а през 2020 г. отново се връща в Силвър Стар Моторс, на позиция Мениджър Сервизна дейност.

През май 2022 се присъединява към екипа на MVB Truck & Bus Bulgaria като Директор Продажби и Следпродажбено обслужване, а от началото на тази година вече е изпълнителен директор.

„Целите, които си поставям, са увеличаване на пазарния дял на MAN в България, предлагане на качествена услуга на клиентите, независимо дали в продажбите или в сервизирането на продуктите на MAN, в съответствие с изискванията на производителя и разширяване на сервизната мрежа“ – каза за КАМИОНИ Григорий Карайков.

<< Обратно към новините