ZF финализира придобиването на WABCO

01.06.2020

ZF финализира придобиването на WABCO

След одобряване от всички регулаторни органи, ZF Group започва да интегрира WABCO. ZF и WABCO създават водещ световен доставчик на интегрирани системи за превозни средства с комерсиално предназначение.

WABCO ще бъде интегриран в ZF като отдел за системи за управление на търговски превозни средства.
ZF Friedrichshafen AG успешно завърши придобиването на доставчика на технологии за търговски превозни средства WABCO, след като получи необходимите одобрения от регулаторните органи. Прекратено е публичното търгуване с акциите на WABCO, по-рано котирани на Нюйоркската фондова борса (NYSE).


WABCO ще работи като независим поделение „Системи за управление на търговски превозни средства“ в рамките на ZF Friedrichshafen AG и ще стане десетото подразделение на технологичната компания, базирана в Германия. Придобиването обединява двама лидери в индустрията, които споделят визия за създаване на решения, ориентирани към клиента, за усъвършенстване на технологиите за търговски превозни средства.


Обширното комбинирано продуктово портфолио сега включва конвенционални и електрически компоненти за задвижване и шаси, пълен набор от сензори, както и напълно интегрирани, усъвършенствани системи за спиране, управление и помощ на водача за първоначално вграждане (OEM) от производители, които търсят технологично диференциране за своите нови платформи за превозни средства. ZF може да предложи допълнително цифрови решения за управление на автопарк и широка глобална мрежа от следпродажбени услуги за търговски превозни средства.


Компанията ZF е напълно готова да отговори на разнообразните изисквания на сектора за търговски превозни средства, в който нараства ролята на цифровизацията за подобряване на безопасността на движението по пътищата, повишаване на ефективността на превозните средства и намаляване на вредните емисии при същевременно намаляване на общите разходи за притежание и ползване (TCO). Растящото използване на цифрови решения в управлението на автопарка предлага възможност за оптимизиране на цялата система и за ефективно управление на потока от стоки.

<< Обратно към новините