Ford F-MAX набира темпо в България

08.10.2019

Ford F-MAX набира темпо в България

Какво е общото между тракийските царе, българското розово масло и Ford F-MAX? Флагманът на турския производител, Камионът на 2019 година, беше представен пред български клиенти в красивия етнографски комплекс Дамасцена, собственост на първия частен производител на розово масло в България. Това е изключително красиво място, направено с много мисъл и инвестиции, точно както е създаден и новият Ford

Атракцията Дамасцена в село Скобелево край Павел баня предлага на гостите си над 140 сорта рози от цял свят, които цъфтят от ранна пролет до късна есен. Сред изкуствените езера с бели и черни лебеди, водопадите и градините са поставени бронзови скулптури на Алеко Константинов и неговия герой бай Ганьо, яздещият на кон владетел на траките Севт ІІІ и втората му съпруга Береника, изящни дървени композиции и множество други произведения на изкуството.

Производителят на розово масло "Дамасцена" със собственик Стоян Стоянов инвестира още 5 млн. лв. в етнографския си комплекс и точно на Еньовден през юни тази година е открит амфитеатър с 500 места. Амфитеатърът е точно копие на античните съоръжения от тракийско време и погледнат отвисоко, наподобява на кошница с рози.

 

Точно на това красиво и изискано място беше паркиран и новия Ford F-MAX, чиито продажби вече набират темпо в България. Почти 30 са продадените у нас влекачи Ford F-MAX и очакванията са, че до края на тази година те ще се увеличат още. Петър Лефтеров, собственик на Булавто, дилър на Ford Trucks в България очерта вече постигнатите успехи на F-MAX на международно ниво. Освен международната награда Камион на 2019 година, F-MAX беше отличен и като камион на годината в Хърватска, Сърбия и Русия, а неотдавна беше отличен и със златен медал на Пловдивския панаир.

На представянето присъства и кметът на Павел баня. Общината на Павел баня е отдавнашен клиент на Булавто и наскоро е закупила третия си нов сметосъбиращ автомобил от марката Ford. Представянето беше удостоено и с присъствието на гости от Турция от Ford Trucks. Курай Корвет, регионален директор за България, Румъния и Гърция отбеляза: "Три години търсихме нашия дистрибутор в България и в лицето на Булавто открихме липсващата част от нашето семейство".

Гостите разгледаха подробно просторната и елегантна кабина, чиято вътрешна височина е над 2 м, видяха уникалните шкафчета за багаж на задната стена на кабината, които са част от стандартното оборудване, усетиха удобството на седалката, пробваха дебелия матрак на долното легло… Разработката на F-MAX започва от нулата, а инвестицията в него e 400 млн. щатски долара.

Като при всеки нов модел сред клиентите има и лек скептицизъм, който е напълно разбираем. Един от често задаваните въпроси от клиентите е свързан със сервизната мрежа на новия F-MAX. В България Булавто разполага с 5 оторизирани сервиза за Ford Trucks: в София, Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора. Същевременно производителят Ford Otosan полага сериозни усилия за разширяването на дилърската и сервизната мрежа в цяла Европа. За да улесни изграждането на сервизната си мрежа в Европа, турският производител търси партньори с вече изградени сервизи. В дните на представянето на F-MAX в Дамасцена бяха открити и представителствата на Ford Trucks в Испания и Португалия. Предстои подписването на договор за представителство с фирма в Италия. На етап предварителни проучвания е изборът на дистрибутори в Белгия и Холандия.

<< Обратно към новините