Тирол ще въведе 20 автоматични контролни рамки

26.08.2019

Тирол ще въведе 20 автоматични контролни рамки

Първите ще бъдат инсталирани в началото на 2020 година.

Гюнтер Платер, ръководител на правителството на Тирол, смята, че автоматичните контролни рамки са важен инструмент за контрол на трафика. Ето защо Австрия, въпреки протестите на Германия и Италия, ще продължи да ги въвежда и през следващата година. Начинът, по който те ще работят, ще се промени в резултат на автоматизирана система.

Според властите в Тирол използването на контролни рамки на граничния пункт Куфщайн Норд е довело до добри резултати. Трафикът на проход Бренеро е намалял значително. Според статистиката на местните власти, камионите са били проверявани в блок за средно 3,9 часа на ден на планираните дати.

Следващата година ще продължат блоковите проверки. Часовият лимит за камиони, преминаващи през границата, ще продължи да бъде 300 превозни средства. Но от февруари Тирол ще използва специална система за тази цел. Тя ще се състои от мониторинг, светофари, бариери и LED екрани, и ще знае броя на превозните средства, приближаващи се до границата, още докато въпросните още са на германска територия. Тогава автоматизираните бариери ще пропускат камионите на всеки 12 секунди, за да поддържат лимит от 300 превозни средства на час.

Очаква се системата да заработи през февруари 2020 г. В дългосрочен план планираната система за контрол над трафика ще функционира не само в определени дни на блокови проверки.

За съжаление през следващата година се очакват по-голям брой блокови проверки, отколкото през 2019 и 2018 г. През първата половина на 2020 г. ще има до 20 от тях. През цялата 2018 година камионите са били проверявани на блокове за 27 дни, докато за 2019 г. са определени 32 дати. В графика на Тирол са заложени дните, в които пунктът Куфщайн посреща увеличен трафик на камиони сутрин, което води до проблеми с пътищата в региона.

<< Обратно към новините