Удължават съботните забрани в Тирол

07.01.2019

Удължават съботните забрани в Тирол

Властите в Тирол обнародваха нов закон, който ограничава движението на камиони през прохода Бренер. Този път забраната важи за съботните дни за транзитно преминаващите камиони през зимните месеци.

Министерството на транспорта на Тирол одобри временно удължаване на забраната за движение на товарни автомобили в събота на магистрала Интал А12. Забраната е в сила за периода от 5 януари до 9 март, като вместо от 15.00 часа ще започва от 7.00 часа.

Забраната за движение за всички пътища в Австрия през уикендите започва в съботните дни от 15.00 часа и приключва в 22.00 часа в неделните дни. Ограничението е в сила за превозни средства над 3,5 тона с ремаркета или полуремаркета, камиони, съчленени превозни средства или самоходни индустриални машини над 7,5 тона.

Досега удължаването на забраната за движение на магистрала Интал А12 се прилагаше от тиролските власти само през лятото, когато се увеличава трафика в региона. Сегашното удължаване се налага, за да облекчи трафика по време на активния ски сезон в Тирол. „Това решение няма да засегне вътрешния транспорт, тъй като то се отнася само до транзитно преминаващите автомобили и машини“, успокои местните жители губернатора на Тирол Гюнтер Платер.

<< Обратно към новините