Нов клиент за Скания България

15.11.2018

Два луксозни автобуса Scania Touring HD бяха доставени на транспортно-туристическата компания СД СП - РАЧИЧ С-ИЕ

Нов клиент за Скания България

Скания България достави поредните си два нови туристически автобуса от флагманския модел на шведската марка - Scania Touring HD. Те са за утвърдената в международните автобусни превози компания СД СП - РАЧИЧ С-ИЕ, която за пръв път попълва парка си с автобуси Scania.

Двата автобуса са модификация Scania Touring K 410 EB 4x2 NI Евро 6. Лежат на два моста, като габаритната дължина е 12,1 м, при височина 3,80 м и ширина 2,55 м. Силовата линия включва двигател Scania с максимална мощност 410 к.с., Евро 6 и автоматизираната 8-степенна предавателна кутия Scania GR875R - Opticruise с ретардер Scania R3500, който се управлява механично и автоматично. Предавателно число на главното предаване е 2,73.

Окачването е пневматично, като предното е независимо. Нивото на автобуса се регулира електронно за качване на ферибот, с възможност за допълнителен наклон на предната част на автобуса. Горивният резервоар е с вместимост 500 л, а този за Adblue - 80 л. Двата автобуса са оборудвани и със системата за управление на автопарка Scania Communicator C 300.

Салонът е с 49+1+1 седящи места и две врати. Автобусите са с най-високото ниво на оборудване, като богатото допълнително оборудване включва тоалетна, обособено място за багаж на екипажа при втора врата, звуков сигнал при движение на заден ход, заключване с дистанционно управление, двойно остъкляване, тонирани стъкла на салона, успоредно отваряне на капаците на външните багажници.

Луксозните пътнически седалки Kiel са модел Avance 1020 с функция странично изместване за повече пространство и комфорт. Тапицирани са с плат и кожа. Всяко пътническо място е оборудвано с USB-порт за зареждане на мобилни устройства.

Аудио/Видео системата включва радио със CD/DVD, микрофон за шофьора и екскурзовода, два LCD сгъваеми 22" монитори отпред и в средата.

Климатична система е автоматична, двузонова с отделен контрол на температурата при водача и пътниците. Допълнително отопление включва печка и конвекторно отопление в салона. Оборудването за кетъринг се състои от хладилник в арматурното табло и втори хладилник при втора врата.

Богато оборудвано е и ергономичното място на водача, като оборудването включва редица системи за безопасност и ефективност - AEB, LDW, ACC...

Двата нови автобуса ще бъдат използвани от СД СП - РАЧИЧ С-ИЕ за превози по линии от България до Германия и обратно.

Компанията с централа в Пловдив, офиси в София, Пазарджик и Бургас и представителства в Прага и Берлин, оперира по няколко международни автобусни линии от България до Чехия, Словакия и Германия.

<< Обратно към новините