Търговско-сервизен комплекс Ford Trucks отвори врати във Варна

08.12.2017

Търговско-сервизен комплекс Ford Trucks отвори врати във Варна

Три откривания за по-малко от шест месеца. Тази равносметка направи Петър Лефтеров, изпълнителен директор на Булавто АД при откриването във Варна на третия търговско-сервизен комплекс на Ford Trucks в България

 

Както подобава, новият център на Ford Trucks във Варна беше открит с изискано тържество. Присъстваха много гости от Ford Otosan, от местната управа, клиенти, съмишленици и приятели на Булавто. Атмосферата беше приятелска и подкрепяща. Гостите наистина се радваха, че в родния им град има развитие и нови инвестиции.

Лентата бе прерязана от областния управител на Варна г-н Стоян Пасев, кмета на район „Младост” г-н Христо Христов, изпълнителният директор на Булавто АД г-н Петър Лефтеров и неговото семейство, вице-президентът на FORD OTOSAN г-н Ахмет Кънай, търговският директор на FORD OTOSAN г-н Емрах Думан и генералният мениджър на Булавто-Ford Trucks г-н Виктор Вилку.

По време на откриването Петър Лефтеров заяви: Ние знаехме, че Ford Trucks е много иновативна компания и търсехме връзка с тях и нашите партньори от Karsan ни свързаха и така поставихме началото на това партньорство. В началото всички бяха скептични, но ето че за по-малко от шест месеца вече откриваме трети център на Ford Trucks в България, което е показател, че този проект се развива успешно. Слоганът на Ford Trucks e: „Да споделим товара.“ С Ford Otosan ние не само споделяме товара, но и имаме общи цели – да създадем една наистина добра и широка мрежа от сервизни центрове в страната.

След откритите през тази година търговско-сервизни центрове в градовете София, Бургас и Варна догодина Булавто и Ford Trucks възнамеряват да разширят мрежата си в страната с нови центрове в Пловдив и Стара Загора.

Емрах Думан, търговски директор на Ford Otosan, изрази изключителното си задоволство от партньорството с Булавто: Искам да благодаря на Булавто, че са наш партньор в България. Булавто е много успешна група, която вече четвърт век работи на този пазар и техният професионализъм ще позволи и да се утвърди марката Ford Trucks на българския пазар. Ford Trucks продължава да изгражда своята международна мрежа на три континента – Европа, Азия и Африка. В момента работим в 40 държави и целта ни е до 2020 г. да обхванем 50 държави. В тази стратегия за растеж Европа е много важен регион, а България има голям принос с факта, че може да е логистичен хъб към Европа, поради разположението си между Изтока и Запада. Вярвам, че притежаваме всичко, за да бъдем изключително успешни в България – нашата широка гама от продукти, нашите услуги, нашата сервизна мрежа и определено, нашият партньор Булавто.

Популярните модели на Ford Trucks, в това число влекачите 1848T, 3-осни самосвали 3542D (6x4) и 4-осни самосвали 4142D (8x4) могат да бъдат произведени с различни скоростни кутии и кабини, според мисията и нуждите на клиента. Подходящи модели за българския пазар са и сметосъбиращи камиони и други варианти за комунални нужди. Догодина се очаква и нова кабина, която според представителите на Ford Otosan определено ще впечатли клиентите.

През следващата година Булавто ще празнува 25 години от създаването си, а изпълнителният директор Петър Лефтеров сподели, че има планове за още по-нататъшно разширяване и развитие, особено в София.

Снежина Баджева

<< Обратно към новините