Камиони

Значение и роля на моторното масло

08.12.2016 

Двигателят на моторното превозно средство е подложен на големи натоварвания и на неговата устойчивост влияят много фактори. Смазочните материали имат решаващо значение и двигателят никога не трябва да остава без масло.

Още

Trans.eu – повече от транспортна борса!

08.12.2016 

В ерата на бързината от решаващо значение са активното присъствие на пазара и осведомеността за новите тенденции. Индустрията се разраства и разнообразява. Същото важи и за средствата за комуникация, работните инструменти и цялата транспортна верига.

Още

За да работи двигателят добре и дълго

08.12.2016 

За да поддържа автомобилът дълго време оптималните си показатели, много важна е ролята на мазилната уредба на двигателя. Ето какво прави тя, за да бъде дълъг експлоатационният срок, какво може да наруши нейната работа и как да я предпазим от това.

Още

Щети от нелегални имигранти – отговорност на превозвача

08.12.2016 

Превозвачът отговаря за поверения му товар според чл. 17 ал. 1 ЧМР от момента на приемането му за превоз до този на доставянето му, както и за забавено доставяне.

Още

Застраховка Отговорност на превозвача (CMR)

08.12.2016 

В поредица от материали, предоставени от Лутц Асекуранц Австрия (Lutz Assekuranz Maklerges.m.b.H.) в сътрудничество със застрахователния брокер GrECo JLT Bulgaria, списание КАМИОНИ ще засегне важни теми, свързани със застраховката "Отговорност на превозвача" (CMR).

Още

Помагаме на превозвачите да се развиват

08.12.2016 

Ким Брандт е ръководител на отдела за набиране на превозвачи (HAP) на DSV Road Holding A/S от 2014 г. Работи за компанията от 10 години. Г-н Брандт отговори на въпроса на списание КАМИОНИ, свързани с дейността на компанията в България.

Още

Разходът на гориво си остава най-важното перо

08.12.2016 

Базираната в Плевен транспортна компания Прометей ООД е сред утвърдените имена в сегмента на международните и вътрешните превози. Списание КАМИОНИ разговаря за работата и ситуацията в бранша с Лилян Ангелов, собственик и управител на дружеството.

Още