Камиони

IVECO и SHELL заедно по пътя към нулеви емисии

С Towards Net Zero Emissions IVECO и SHELL призовават за съвместни действия по отношение на енергийния преход между индустриите.

23.09.2021 

Mercedes-Benz Trucks за бъдещето: Електричество, горивни клетки и водород

На първото събитие на живо от доста време насам Карин Редстрьом, член на УС на Daimler Truck AG и отговаряща за Mercedes-Benz Trucks, очерта стратегията на производителя от Щутгарт в тези времена на преход от конвенционални към алтернативни горива. КАМИОНИ беше на мястото на събитието

23.09.2021 

Първа среща с Mercedes-Benz GEN H2 Truck

Списание КАМИОНИ беше в Центъра за тестване и развитие на Mercedes-Benz Trucks във Вьорт, Германия.

23.09.2021 

TollPass вече предлага европейската услуга за плащане на тол такси EETS

Услугата TollPass EETS за електронно събиране на пътни такси обединява тол таксуването в 11 европейски държави - България, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария и Полша.

21.09.2021 

Scania се присъединява към Обещание за Климата

Scania се присъединява към Amazon и Global Optimism в Обещание за Климата и сега е една от компаниите, които се ангажират да достигнат нетните нулеви въглеродни емисии до 2040 г. - 10 години преди Парижкото споразумение.

21.09.2021 

IVECO и Nikola подписаха Меморандум за разбирателство с пристанищeто в Хамбург

По време на откриването на съвместното предприятие Nikola Iveco Europe в Улм, двете страни обявиха споразумение за сътрудничество в тестването и последващото внедряване на тежкотоварни електрически превозни средства и инфраструктура за зареждане с пристанище Хамбург.

20.09.2021 

SOLUTRANS 2021 в сърцето на иновациите за устойчив транспорт

Секторът на тежкотоварните автомобили е изправен пред няколко ключови предизвикателства: преходът към нулеви въглеродни емисии, изкуственият интелект, киберсигурността, рециклирането, които са специфични за сектора и по-широкообхватни проблеми с голямо разнообразие на участници и сегменти.

20.09.2021