Камиони

Брюксел се противопоставя на освобождаването от пътни такси в Германия

Според Европейската комисия удължаването на срока за освобождаване от пътни такси в Германия за камиони, работещи на LNG или CNG нарушава законодателството на ЕС.

28.09.2020 

DAF XF и CF наградени с Good Design Award

Моделните гами на DAF - CF и XF, спечелиха престижните международни награди Good Design Awards за своите „изключителен дизайн и иновации“.

24.09.2020 

eActros влиза в серийно производство догодина

Mercedes-Benz започва серийно производство на товарни автомобили с електрическо задвижване през 2021-ва година в завода във Вьорт, Германия. Електрическите модели ще се монтират на една поточна линия заедно с тези с конвенционално задвижване.

24.09.2020 

Как би изглеждал един камион на Audi

Французинът Ели Вилен създаде визия как би изглеждал камион на Audi. Разбира се, това е напълно нестандартна концепция, която не е поръчана от компанията.

24.09.2020 

Mercedes-Benz представи два нови модела - Actros F и Actros Edition 2

​​​​​​​На 23-ти септември немският производител добави два нови модела към успешната гама на Actros: Actros F и Actros Edition 2. Автомобилите ще бъдат пуснати на пазара през януари 2021 г. в 24 страни от ЕС и на избрани пазари извън съюза.

23.09.2020 

Обвиниха Nikola Motor в измама

Компанията на Тревър Милтън ще съди Hindenburg Research заради „злонамерен доклад“, който нарича производителя „измама“.

21.09.2020 

Видео - Scania представя гамата си от електрически камиони

Scania обяви пускането на пазара на гамата си от електрически камиони. Високопроизводителните напълно електрически и хибридни превозни средства първоначално ще са фокусирани върху градски превози и дистрибуция. Вижте видео за новите камиони.

17.09.2020