Камиони

Първа копка на новия център на ТермоПро

Започна строителството на Центъра за инсталация и сервизно обслужване на хладилни агрегати и средства за мобилен температурен контрол на ТермоПро ЕООД. На тържеството за първа копка присъстваха партньори и приятели на фирмата.

26.11.2021 

Германия изисква COVID сертификат на местата за товарене

Поради нарастващия брой на заразени с коронавирус, германското правителство предприема допълнителни стъпки за намаляване на разпространението на COVID-19. Една от тези мерки е въвеждането на задължителни сертификати за COVID-19 или негативен резултат от тест на работните места.

24.11.2021 

Scania представи новата си гама двигатели Super

Премиерата на новата гама двигатели Scania Super, както и на още редица иновативни продукти и услуги на шведския производител, бе разделена на два основни етапа.

24.11.2021 

Великобритания разкри кои са нарушителите на времето за шофиране

Испанските автомобилни транспортни компании са с най-много провинения през 2020 г., следвани от техните колеги от Румъния и Полша.

23.11.2021 

В Норвегия искат зимен лиценз за чуждестранните шофьори на камиони

Дори ако чуждестранен камион има необходимите зимни гуми и вериги за сняг, много шофьори не знаят как да поставят веригата върху гумите си и как да карат по хлъзгави пътища, казват от Норвежката асоциация на собствениците на камиони.

23.11.2021 

Renault Trucks модернизира DE11 и DE13 двигателите си

Renault Trucks се присъединява към сестринската си марка Volvo Trucks и модернизира 11- и 13-литровите си дизелови двигатели за сериите T, T High, C и K. Очаква се това да намали потреблението на гориво с до десет процента.

22.11.2021 

Полша улеснява наемането на шофьори от трети страни

Ново законодателство позволява на полските превозвачи да попълват недостига от шофьори с водачи от трети страни.

22.11.2021