Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Chevrolet представи нови версии на Silverado в Тексас

03.10.2013

Chevrolet представи нови версии на Silverado в Тексас

Chevrolet представи две нови версии на пикапа си Silverado. Volunteer Firefighter и Black Ops бяха показани за пръв път на щатския панаир в Тексас миналата седмица...

[✕]

Chevrolet представи две нови версии на пикапа си  Silverado. Volunteer Firefighter и Black Ops бяха показани за пръв път на щатския панаир в Тексас миналата седмица.

Silverado Z71 Volunteer Firefighter е концепция, разработена специално с доброволческата служба за борба с пожарите в САЩ. Автомобилът е базиран на модификацията Silverado Double Cab и е оборудван с окачване за офроуд Z71, както и с всякакъв вид спасителни принадлежности.
Black Ops е напомпана версия на Silverado Crew Cab 4x4. Фабрично товарното отделение се предлага с двойно дъно. В специалната ниша се помещават чифт газови маски, ръкавици, въже, лопата, ръкавици и армейски комплект за първа помощ. Най-важният елемент е лебедката в предната част, която е незаменим помощник в трудни ситуации, както и специалните гуми за офроуд.
Най-малкият двигател за модела е нов EcoTec3 5,3 л с мощност 355 к.с., който според производителя е най-икономичният V8 агрегат в своя клас. За максимална теглителна сила служи 6,2-литров мотор. Предавателните кутии са шестстепенни автоматични и имат възможност за контролиране на скоростта при спускане. Окачването е подсилено, като са добавени по-широки гуми за улеснение на водача. Серийна е и електронната система за стабилизиране, която контролира и тегленото ремарке. Специално монтирани камери предупреждават водача за напускане на лентата за движение и за опасност от удар.
Версията за пожарникари-доброволци Volunteer Firefighter се отличава най-вече с червено-бялата си окраска. Но има и редица други атрибути, които я различават от цивилните автомобили. Светлините на покрива се състоят от диоди и пестят енергия. На предния капак е монтиран протектор, който да го предпазва от удари. Разбира се на борда има и сирена, която да предупреждава другите участници в движението за приближаващата пожарна. Специални места са отредени на брадвата и на пожарникарския лост. Не липсват и големите хромирани стъпенки и огледала, които са запазена марка за огнеборците отвъд Океана.

<< Обратно към новините