ZF с нов изследователски център

01.08.2013

ZF с нов изследователски център

Немската фирма ZF обяви в края на юли, отриването на център за композитни материали. Той е разположен на повече от 400 м2 и се намира близо до град Швайнфурт. В него ще се правят разработки на производствени процеси за продукти от пластмаса и други иновативни материали...

[✕]

Немската фирма ZF обяви в края на юли, отриването на център за композитни материали. Той е разположен на повече от 400 м2 и се намира близо до град Швайнфурт. В него ще се правят разработки на производствени процеси за продукти от пластмаса и други иновативни материали.

Разработените материали и технологии в центъра ще се прилагат в производството на целия концерн. В основата на изследователската дейност на центъра стои една преса, която помага на учените да експериментират с различни видове материали. Основно перо в разработките е RTM (леене на смола под налягане).
От началото на 2012 г. компанията е инвестирала около 3,1 млн. евро в машини и оборудване. До решението за изграждане на центъра се е стигнало след като инженерите на фирмата са натрупали дългогодишен опит в областта на композитните материали.


 

<< Обратно към новините