Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Пожарен автобус от Van Hool

09.07.2013

Пожарен автобус от Van Hool

Белгийският автобусен производител Van Hool достави специална версия на модела си TX11 на пожарната в Антверпен. Превозното средство ще служи на огнеборците като подвижен команден щаб при мащабни бедствия и аварии...

[✕]

Белгийският автобусен производител Van Hool достави специална версия на модела си TX11 на пожарната в Антверпен. Превозното средство ще служи на огнеборците като подвижен команден щаб при мащабни бедствия и аварии.

При получаването на ключовете от новия автомобил кметът на града беше уверен от представителите на производителя, че всички 4000 служители на фирмата са дали най-доброто от себе при изработката му. Този модерен подвижен команден пост е съвместна разработка между пожарникарите в града и инженерите от Лиер. Основната трудност при конструирането на подобен род превозно средство е внедряването на много елементи в ограничен обем. Благодарение на дължината си от само 10,5 м автобусът може да преминава и през най-тесните места в града както и да се движи в рамките на болничния комплекс.
В конферентната зала на борда има 8 места, както и множество електрически контакти и връзки към източници на информация. Освен бяла дъска на стените са монтирани и 3 плазмени монитора за по-добро онагледяване на евентуална критична ситуация и план за излизането й. Има и второ помещение, което е оборудвано като диспечерски център. В него са разположени 2 компютъра с по 2 монитора, 2 аналогови радио станции, както и 2 мобилни телефона.
Захранването на бордовото оборудване може да се осигури чрез собствен генератор, както и чрез включване към конвенционалната електроснабдителна мрежа. Срещу сривове при кратко прекъсване на електричеството е монтиран бордови UPS инвертор.  

<< Обратно към новините

Галерия