337 Iveco Bus Citelis с Voith DIWA за Рим

28.06.2013

337 Iveco Bus Citelis с Voith DIWA за Рим

Транспортният оператор на италианската столица ATAC Roma поръча 337 автобуса от Iveco Bus. Моделът е Citelis с автоматична трансмисия Voith DIWA.5, разработена специално за градски автобуси и осигуряваща икономичност в режим старт-стоп. Двигателите покриват Евро-5/EEV. Първите автобуси са в града от края на април 2013 г...

[✕]

Транспортният оператор на италианската столица ATAC Roma поръча 337 автобуса от Iveco Bus. Моделът е Citelis с автоматична трансмисия Voith DIWA.5, разработена специално за градски автобуси и осигуряваща икономичност в режим старт-стоп. Двигателите покриват Евро-5/EEV. Първите автобуси са в града от края на април 2013 г.

ATAC разполага с 2500 автобуса. Поръчката на 206 единични и на 301 съчленени автобуса от Iveco Bus е най-голямата модернизация на фирмата за последните 7 години. От юни ще започва редовна доставка на 50 автобуса месечно, като по този начин всички бройки ще бъдат доставени до края на 2013 г.
На предавателните кутии от Vioth се разчита да допринесат за надежден и икономичен превоз във вечния град. За реализиране на максимална икономия всеки автобус е оборудван с програма SensoTop, която превключва предавките съобразявайки се с терена. Независимо от изкачванията и спусканията, броя на пътниците и желаното ускорение возилата се справят без проблемно със седемте хълма, като консумират минимално количество гориво.
Vioth предоставя поддръжка на трансмисиите DIWA на място. Програмата за поддръжка на фирмата е съобразена максимално с нуждите на клиентите. Освен обслужване и ремонт до края на експлоатационния период се предоставят и консултации. Програмата включва и обучение на водачите с цел икономично шофиране, увеличаване на живота на трансмисията и намаляване на времето за ремонти. Благодарение на сътрудничеството между ATAC и Voith е повишена ефективността на сервиза и е подобрена надеждността на трансмисиите.
Италианският превозвач използва предавателни кутии от немския производител от 1970 г. По онова време първите автобуси Fiat 410 са били оборудвани с автоматични трансмисии Voith Diwa 501. Това е било началото на ерата на автоматиците в италианския градски транспорт.

<< Обратно към новините