VDL избра колесни електродвигатели от Ziehl-Abegg

06.06.2013

VDL избра колесни електродвигатели от Ziehl-Abegg

Двигатели на немската компанията Ziehl-Abegg използва представеният в края на май в Женева електробус VDL Cites Electric. Холандският производител на автобуси VDL Bus & Coach показа тогава първия си напълно електрически автобус, задвижван от електро двигатели, монтирани в главините на колелата...

[✕]

Двигатели на немската компанията Ziehl-Abegg използва представеният в края на май в Женева електробус VDL Cites Electric. Холандският производител на автобуси VDL Bus & Coach показа тогава първия си напълно електрически автобус, задвижван от електро двигатели, монтирани в главините на колелата.

Предстои новото превозно средство да влезе в  серийно производство. Благодарение на двигателите, пригодени за монтиране в главините на колелата отпада нуждата от трансмисия, главно предаване и диференциал, и се губи по-малко енергия. Недостатък е, че масите и натоварванията, които не се поемат от ресорите стават по-големи и се влошава комфортът  при движение. Въпреки всичко до сега са направени много полеви тестове на колесните двигатели, които са показали практическите ползи от тях.
През януари 2013 г. Ziehl-Abegg започна изграждане на нова фабрика в областта Хохенлохе, южна Германия. Проектът не на стойност 24 млн. евро и се предвижда там да се произвеждат елементи за електрически превозни средства.

<< Обратно към новините